יום שלישי, 15 באפריל 2014

עוגת שייש לפסח

ערב פסח הוא יום בעייתי, מחד אסור כבר לאכול חמץ
מאידך גם מצה לא אוכלים וכך: "אין  מה לאכול בבית הזה"
 ולא שאין ארוחת צהריים מפוארת
פשוט האין אפשרויות מדליק רעב 
עוגות קמח תפו"א נועדו בדיוק ליום הזה והעוגה הזאת
כל כך אהובה ולא מתפוררת שנצרכת כל הפסח.

אני מכינה את העוגה בתבנית ח"פ ענקית והיא יוצאת נמוכה,
לנו זה לא כל כך משנה כי העיקר הכמות 
אבל
אפשר להכין בח"פ קטנה יותר ולקבל עוגה גבוהה ומרשימה יותר.

החומרים:

10 ביצים מופרדות
1/2 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה 
1 כוס קמח תפו"א
2 כפות קקאו מסונן
קליפה ומיץ מחצי תפוז

אופן ההכנה:

להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר
להניח בצד
להקציף את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר והסוכר וניל
להוסיף בזרזוף את השמן
להוסיף בבחישה ידנית את הקמח תפו"א ואבקת האפיה

לאחד את קציפת החלמונים עם קצף החלבונים
לחלק לשתיים
למחצית להוסיף את הקקאו, קליפת התפוז והמיץ, לערבב

להניח בתבנית לסרוגין מהעיסות השונות, לערבב קלות בעזרת  כף
לאפות בחום 170 מעלות כ- 40 דקות.


מתחילים בשכבה ראשונה של בלילה לבנה וחומה
מעליה שכבה נוספת כשמשתדלים שמעל שכבה לבנה תבוא שכבה חומה




מערבבים קלות בעזרת כף כדי ליצור דוגמת שייש


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה