יום שלישי, 1 באפריל 2014

סושי

סושי אנחנו אוהבים לאכול ולא פוחדים להכין
יש הרבה אופציות להכין את האורז
אך מכיוון שזה בעצם המרכיב העקרי  בסושי
חשוב להכין אותו כהלכה, זה המפתח לסושי מוצלח.
חשוב להכין בניחותא, לתת לאורז זמן להתקרר
ורק אז הו מוכן לגילגול

האורז לסושי הוא מיוחד לסושי, אורז דביק יותר
אך גם אורז בעל גרגרים עגולים יתאים 
העיקר שזה לא יהיה אורז עם גרגרים מוארכים

1 ק"ג אורז מניב 12 רולים




 הכנת האורז:

ניקח 1 כוס אורז ונשטוף היטב עד שמי השטיפה צלולים

להשרות את האורז במים למשל 15-20 דקות, לשפוך את המים לסנן

מכניסים לסיר את האורז ובנוסך 1/2 1 כוסות מים ומרתיחים על להבה גבוהה

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ- 20 דקות

אין צורך לערבב במהלך הבישול

אך כדאי לטעום את האורז ולוודא שאכן התרכך.

משטחים את האורז בתבנית כדי שיתקרר מהר

מערבבים בקערית: 2 כפות חומץ אורז, 1 כף סוכר,1/4 כפית מלח 

יוצקים על האורז מערבבים קלות ומחכים עד שהאורז קר לגמרי

אלמנטים למילוי הסושי:

כמובן שדג הוא רכיב חשוב, אך מי שלא יכול להשיג דג טרי, כמו סלמון או טונה אדומה

אפשר לוותר ולשתמש ברצועות סלמון מעושן

ירקות: מלפפון- כדאי לקלוף ולהסיר את הגלעינים
גזר,פלפלים בצבעים שונים,בצל ירוק עם גבעולים דקים או עירית
רצועות בטטה מבושלות,אבוקדו -את האבוקדו ניתן לחתוך גם לרצועות דקות
ולהשתמש בהן במקום אצה.

אפשר גם להוסיף פס מיונז או פס גבינת שמנת לרכיבי המילוי

חביתה יפנית (טאמגו):

חומרים

1 כף מים
3 כפיות מירין (יין-אורז מתקתק)
1 כף סוכר
2 כפיות רוטב סויה
6 ביצים טרופות
שמן לטיגון


אופן ההכנה


טורפים בקערה את כל המרכיבים, עד שהסוכר נמס.
מחממים מחבת טפלון עגולה על  להבה בינונית. משמנים את המחבת בעזרת מטלית או מגבת נייר טבולה בשמן.
 ויוצקים לתוכה מעט מתערובת הביצים, בערך ארבע עד חמש כפות.
מטים את המחבת לכל הצדדים כמו שמכינים בלינצ'ס עד שהביצים מכסות את כל שטח המחבת ונקרשות מעט.
הופכים בזהירות את החביתה ומטגנים עוד דקה מהצד השני.
מקררים על משטח עץ.
מטגנים כך את יתר התערובת. מניחים את כל העלים, לאחר שהתקררו אחד על השני,
 וחותכים לריבוע בגדול של אצת הנורי. 

עבור הרולים ההפוכים -אינסייד אאוט יש להכין שומשום שחור.

מגלגלים:

יש להניח על המחצלת את האצה עם הצד המחוספס פונה כלפי מעלה
להניח את האורז על כל האצה, לא לדחוס ולהשתדל להניח שכבה דקה של גרגרי אורז
בקצה הקרוב אלינו להניח את המילוי הרצוי
להתחיל לגלגל תוך הידוק הרול , לא מעיכה
לחתוך את הרול ל- 8 חתיכות: קודם לחצות את הרול, אח"כ כל חצי לחתוך ל-2 ושוב לחצות כל רבע.
יש להשתמש בסכין חדה ולא משוננת.

את הרולים מסוג אינסייד אאוט מכינים כך:

על המחצלת מניחים יריעת נילון נצמד
מפזרים שומשום שחור
מפזרים את האורז
וכעת כמו ברול הרגיל מניחים את המילוי הרצוי ומגלגלים

וככה זה נראה :













את הסושי מגישים בלווית סויה,טריאקי וצ'ילי מיונז

צ'ילי מיונז מכינים ממיונז  בתוספת צ'ילי מתוק ומעט סויה.

פוקיבול 

אפשר גם להגיש בצלחת, ככה בתפזורת
מניחים את האורז בצלחת, מעל מסדרים את הירקות והתוספות האהובות

כאן יש:
 בצל ירוק חתוך לפיסות קטנות, גזר, אדממה, קוביות אבוקדו, צנוניות,גם את האצה קצצתי
פיסות סלמון מעל שומשום שחור
 וסויה או טריאקי לתיבול הביס


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה