יום רביעי, 16 באפריל 2014

לזניה לפסח

בדר"כ אני נוטה לא להכין מנות ממצות, מעדיפה
להרכיב את המנות שאני מכינה בחג מירקות, בשרים ודגים
להצמד פחות או יותר לתפריטים הפשוטים, ולא להעמיס
אבל לכל כלל יש יוצא מהכלל
ואצלי הלזניה הזאת היא היא היוצאת מהכלל
ואני לא "סופרת" את המצה בריי...


המצרכים לתבנית ח"פ בינונית

8-9 מצות 

לרוטב עגבניות:

2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
1/2 1 כוסות מים
3 כפות שמן זית
מלח, בזיליקום יבש, פלפל שחור,אבקת שום

לבלילת הגבינה:

2 קוטג´
2 ביצים
מעט בזיליקום

גבינה צהובה מגוררת -אני השתמשתי במוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

מערבבים בנפרד את רוטב העגבניות ואת בלילת הגבינה. 

מניחים בתבנית שכבת מצות, עליה יוצקים 1/3 מרוטב עגבניות, ומעליו - מחצית מבלילת הגבינה, מפזרים גבינה צהובה מגוררת. 
חוזרים שוב על כל התהליך (מצה, רוטב עגבניות, בלילת גבינה וגבינה צהובה). 
מסיימים בשכבת מצה, רוטב עגבניות וגבינה צהובה מגוררת
מכסים
אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות
מסירים את הכיסוי ומשאירים בתנור כבוי עוד כחצי שעה.




ואפשר את הפלא הזה גם בשרי



רכיבים ל- 4-6 סועדים 

750 גר ´ בשר הודו אדום טחון 
1/3 כוס שמן זית משובח 
4 שיני שום פרוסות 
11/2 בצלים בינוניים קצוצים דק 
2 גזרים קלופים וקצוצים דק 
3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים 
1/2 כפית מלח 
1 כף סוכר 
חצי כפית פלפל שחור טחון 
2 עלי דפנה 
1/3 כוס יין אדום יבש 
11/2 קופסאות עגבניות קלופות בקוביות (סה"כ 1,200 גר´) 
4-6 מצות (מצות יבשות, מאחר וכל נוזלי הרוטב נספגים בהן) 
2 עגבניות גדולות פרוסות דק 
* הכמויות מתאימות לתבנית 20X20, רצוי פיירקס (לכלים בגודל אחר יש לחשב בהתאם) 

הוראות הכנה: 
• מחממים את השמן בסיר כבד, מכניסים את הירקות ומטגנים להזהבה. 
• מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד להשחמה של הבשר. מתבלים ומוסיפים את היין. מבשלים תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד שמרבית היין מתאדה ונותרים מעט נוזלים בסיר. מוסיפים את העגבניות לסיר, מבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה, עד ליצירת תבשיל בשר סמיך. טועמים ומתבלים לפי הצורך. בסיום הבישול יש להוציא את עלי הדפנה מהתבשיל. 
• מניחים מצות בתחתית תבנית עמוקה, מניחים שכבה מתבשיל הבשר וחוזר חלילה, עד ליצירת 4 שכבות אחידות. מורחים מעל מעט מרוטב הבשר שנותר ומסדרים את פרוסות העגבניות (מומלץ להניח את השכבה הראשונה של המצות על ניר אפיה למניעת הדבקות). 
• אופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (כ- 180 מעלות). מקררים ופורסים לריבועים. לפני ההגשה מחממים. מומלץ להגיש לצד רוטב עגבניות. 

לגיוון ניתן להוסיף לשכבות המילוי: 
עלי תרד מוקפצים עם מעט שום ובצל. 
פטריות שמפיניון פרוסות מוקפצות עם בצל ותבלינים. 

חצילים פרוסים מטוגנים בשמן עמוק. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה