יום רביעי, 16 באפריל 2014

עוגת גבינה לפסח

עוגת גבינה מוכרחים ,אבל פסח מציב לנו לא מעט קשיים
בסיס העוגה בדר"כ מפרורי בסקויטים וכאלה כשל"פ ללא קטניות
עדיין לא מצאתי ולכן אני מכינה בסיס מבלילה של טורט לבן של אמא שלי
מכמות בלילה אחת  מתקבלים שלושה בסיסים לשלוש עוגות גבינה.

הרכיבים לבסיס:

בקערה קטנה:
מיץ מחצי תפוז וקליפה מגוררת
מיץ מחצי לימון וקליפה מגוררת
1 כוס סוכר
לערבב ולהניח ל- 5 דקות

6 ביצים מופרדות
להקציף את החלבונים עם 2-3 כפות סוכר

להקציף את החלמונים ען הסוכר המיץ והקליפות המגוררות
להוסיף 2 כפות שמן
1/2 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כף ברנדי

בערבוב ידני להוסיף 3/4 כוס קמח מצה דק לעוגה+ 1/4 כוס קמח תפו"א
לקפל את בלילת החלבונים לקצף ולחלק לשלוש תבניות ח"פ

לאפות בחום 170 מעלות כ- 5-7 דקות
להוציא ולקרר.

עוגת גבינה:

4 ביצים מופרדות

להקציף החלבונים עם 3/4 כוס סוכר

750 גר' גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה
4 חלמונים
4 כפות קמח תפו"א
4 כפות פודינג וניל
קליפה מגוררת מלימון

לערבב היטב

לקפל את הקצף לגבינה

לצקת על הבסיס ולאפות 170 מעלות כשעה.

ציפוי:

כשהעוגה קרה

להקציף 1 שמנת מתוקה עם שארית הפודינג
למרוח על העוגה ולהעביר את העוגה למקרר.

 * העוגה הוכנה כמה ימים מראש ונשמרה היטב במקפיא עד לחג.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה