יום חמישי, 29 במאי 2014

עוגת גבינה ואוריאו

ONE OF THE BEST CHEESE CAKE EVER

כשנתקלתי בהגדרה הזאת ליד תמונה של עוגת גבינה, זו פשוט היתה הרמה להנחתה
ממש היה ברור שזו העוגה שאכין השבת
אפילו שנראתה מסובכת, ושבועות עדיין לא הגיע
היא פשוט אתגרה אותי
וגם
כזאת עדיין לא הכנתי....

אז הנה היא לפניכם

בסיס:

טורט שוקולד:

בעזרת מקצף יחד, לנוכח הכמות הקטנה
להקציף: 1 ביצה
             9 כפות סוכר
             1 כפית תמצית וניל
כשנוצרת קציפה מעט תפוחה
להוסיף 3 כפות שמן
1/4 כוס מים

בקערה שניה לערבב חומרים יבשים:

1/2 כוס קמח
3 כפות קקאו מסונן
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה

לערבב את החומרים היבשים עם קציפת הביצה

להעביר לתבנית 26 ולאפות 175 מעלות למשך 25 דקות
לקרר.

שכבה 2: מוס שוקולד

            200 גר' שוקולד מריר להמיס עם 200 מ"ל שמנת מתוקה ולקרר
            200 מ"ל שמנת מתוקה להקציף לקצף נוקשה
            לקפל את השוקולד שהתקרר לקצפת
            למרוח שכבה דקה -בגובה 1 ס"מ ע"פ העוגה 
            לקרר שעה
            את שארית המוס לשמור במקרר.

שכבה 3: עוגת גבינה עם עוגיות אוריאו

             להקציף 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה עם 1/2 כוס סוכר לקצף נוקשה
             להוסיף כפית תמצית וניל
             450 גר' גבינת שמנת
             לערבב ולמרוח 1/3 מהקרם ע" העוגה

             לסדר מעל שכבת עוגיות אוריאו
             לכסות בשארית קרם הגבינה
             לקרר שעה

שכבה 4:  מוס אוריאו:

              7 גר' ג'לטין לערבב עם 1/2 כוס מים, להניח לתפיחה
             ולאחר 5 דקות לחמם במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף, לצנן.

             60 גר' שוקולד לבן להמיס
              לערבב את השוקולד הלבן עם הג'לטין

               1 חלמון להקציף 
                1/2 1 כפות דבש להרתיח במיקרו
                להוסיף את הדבש הרותח לחלמון בשעת ההקצפה

               להוסיף לקציפת החלמון את הג'לטין עם השוקולד הלבן.

1/2 1 כוסות שמנת מתוקה להקציף לקצף נוקשה
 לערבב עם קציפת החלמון-שוקולד לבן

להוסיף 10 עוגיות אוריאו קצוצות גס
לערבב
לצקת על העוגה לגובה 1.5 ס"מ 

(נשאר עוד מוס, שאפשר להקפיא ולהנות בנפרד)

לקרר שעתיים.

שכבה 5: 

למרוח את שארית מוס השוקולד

לקרר את העוגה.











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה