יום חמישי, 19 ביוני 2014

עוגת גבינה אישית בציפוי קרמל מלוח

עוגות גבינה ,נדמה כי לעולם אחפש עוד ועוד מתכונים וטעמים חדשים
קרמל מלוח הוא רוטב מיוחד בטעמו ושובר במקצת את המתיקות של עוגת הגבינה
הפעם בחרתי להכין בקוקוטים, לדעתי יפה יותר להגשה והאמת
גם פשוט, לא צריך לפרוס ולצלחת.

רכיבים: (12 יח' בקוטר 7 ס"מ)

לקרמל המלוח: 

200 גר' סוכר
90 גר' חמאה מלוחה
120 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח

בסיס:

250 גר' פרורי בסקוויטים פתי בר
2 כפות סוכר דמררה
50 גר' חמאה מומסת

גבינה:

500 גר' גבינת ריקוטה 
450 גר' גבינת שמנת
200 גר' סוכר דמררה
2 כפות מהקרמל
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:

קרמל:

מקרמלים את הסוכר עד לקבלת צבע זהוב עמוק, מוסיפים את החמאה שחתוכה לקוביות
מערבבים עד שהחמאה נמסה
מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להרתיח עד לקבלת קרמל אחיד
מוסיפים את המלח, מערבבים ומכבים את האש.
מניחים להתקרר

מערבבים את חומרי הבסיס ומעבירים לכל קוקוט 2 כפות מהפירורים, מהדקים היטב

המלית:

מערבלים את הגבינות והסוכר
מוסיפים את הביצים אחת אחת
מוסיפים את שאר החומרים
בעזרת מצקת ממלאים את הקוקוטים כמעט עד הסוף

מחממים תנור לחום 160 מעלות
אופים את הקוקוטים במשך 45 דקות
מוציאים מהתנור, מחכים כ-10 דקות עד שהעוגות "נרגעות" מהאפיה
מניחים על כל קוקוט 2 כפות מהקרמל המלוח

כשהעוגות מתקררות אפשר לאפסן במקרר

רוטב הקרמל נשמר במקרר עד שבועיים.








אין תגובות:

פרסום תגובה