יום חמישי, 26 ביוני 2014

קיש מגוון בצלים

את הקיש הקליל הזה בחרתי להכין לארוחת בראנץ' של שבת בבוקר.

ניתן להכין קיש על כמה סוגי בצק, הפעם בחרתי בבצק שראיתי בבלוג "בצק אלים"

כרישה לא הייתה לי בבית ולכן הכנתי מכמה סוגי בצלים




רכיבים:

לבצק:

150 גר' חמאה
כף וחצי שמן רגיל
4 וחצי כפות מי ברז
3/4 כפית מלח
חצי כפית סוכר
כוס וחצי קמח

מילוי:

1 בצל לבן
1 בצל סגול
6 בצלים ירוקים
חצי צרור עירית חתוכה לרצועות
2 שיני שום כתושות

בלילה:

4 ביצים
1 שמנת לבישול
50 גר' רוקפור מגוררת
2 כפות פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

הבצק הזה מבושל כמו בצק רבוך לפחזניות:

שמים בסיר את החמאה,שמן,מים,מלח,סוכר מביאים לרתיחה

מוסיפים את הקמח ובוחשים במהירות




מסירים מהאש ומקררים, 

משטחים בתבנית 26 מאפסנים את התבנית במקפיא ל15 דקות

מכניסים לתנור חם 190 מעלות  ואופים אפייה עיוורת כ- 15 דקות

 להזהבה קלה




הכנת המילוי:

מזהיבים בשמן את הבצל הלבן והסגול הקצוצים גס

מוסיפים את הבצל הירוק והשום לעוד 5-7 דקות הזהבה

לבסוף מתבלים במלח,פלפל לבן  מעט טימין  ומוסיפים את העירית לדקה.


מקררים

ממלאים את הקלתית



מכינים את הבלילה ויוצקים על הירקות

אופים בחום 180 מעלות 45 דקות







2 תגובות:

  1. שאלה מתחת לבצק יש יריעת ניילון ? את אופה יחד איתו ?

    השבמחק
    תשובות
    1. זה סוג של נייר אפיה, שקית קוקי פתוחה

      מחק