יום חמישי, 5 ביוני 2014

מפרום צמחי

אני מניחה שמתכון למפרום צמחי הוא בגדר חילול הקודש
מי שמע דבר שכזה...
טוב התחשק לי לגוון את ארוחת הקוסקוס שתכננתי לשבת
ומכיוון שכבר עברנו לארוחות חלביות בשישי בערב
כל שנותר זה לפרוון את המתכון האהוב.
בחרתי להחליף את הבשר הטחון בדוקסל פטריות
שלמען האמת נראה די דומה למקור.

רכיבים:

דוקסל:
2 סלסלות פטריות שמפיניון
2 סלסלות פטריות פורטבלה
1 בצל

ירקות:

3 תפו"א קלופים
1 חציל

לטיגון:

2 ביצים טרופות עם חצי כוס מים
קערה עם קמח

רוטב עגבניות:

1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות MOTI
1 קופסת רסק עגבניות
כפית גדושה שום כתוש
כפית סוכר
מלח לפי הטעם
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

דוקסל:

לקצוץ את הבצל עם הפטריות לפיסות קטנות
להעביר למחבת גדולה עם 4 -5 כפות שמן
לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים
לקרר

ירקות:

פורסים את הירקות כך שכל 2 פרוסות מחוברות בקצה,
מעבירים את פרוסות תפו"א למים עם מלח 
ואת פרוסות החצילים מולחים משני הצדדים 
ומניחים לחצי שעה. בזמן הזה הירקות מאבדים קצת נוזלים ומתרככים
כך שיהיו גמישים ונוחים למילוי.

שוטפים את "כריכי" החצילים לפני המילוי
בעזרת כפית ממלאים את הכריכים ומניחים בצד



טובלים כל כריך בקערת הקמח

מעבירים לקערה עם הביצים הטרופות







מטגנים להזהבה




מוציאים מהמחבת ומעבירים לתבנית חסינת אש




מערבבים את חומרי הרוטב, מתקנים טעמים

יוצקים ע"פ הירקות 





מכסים

אופים בחום 180 מעלות כשעה וחצי






*את שארית הדוקסל ניתן לשמור במקרר או במקפיא








אין תגובות:

פרסום תגובה