יום ראשון, 13 ביולי 2014

עוגת גבינה קלילה וגבוהה

ושוב דיגדג לי באצבעות לנסות עוגת גבינה חדשה.
גם רציתי לפנק את בן זוגי בעוגת גבינה שהוא אוהב
כזאת גבוהה ואוורירית, 
בחרתי במתכון של אודטה

הרכיבים:

1/2 ק"ג גבינה 5% 
1 יוגורט (200 מ"ל)
5 חלמונים 
7 חלבונים 
1 כפית גדושה אבקת אפיה 
2 שקיות סוכר ווניל 

1 כוס סוכר 
חצי כוס מים 
3 כפות גדושות קמח תפו"א או קורנפלור 

אופן ההכנה : 

מומלץ להכין מראש את כל החומרים על השיש ולהכין בדיוק לפי הסדר הרשום : 

 לבשל בסיר את הסוכר + מים + הקורנפלור.
לבחוש עד שהכל נמס ומגיע לרתיחה ואז להמשיך לבשל על אש קטנה יותר 3 דקות.
להסיר מהאש. לשכחנים, כדאי לשים שעון בזמן הבישול. 

 לערבב בקערה : גבינה + יוגורט + חלמונים + סוכר ווניל 

 להקציף במיקסר חזק את החלבונים עד שמתחיל להתהוות קצף
 ואז מוסיפים את תערובת הסוכר-קורנפלור כף אחרי כף ! 
לא לשפוך הכל יחד ! 

 לאחד בתנועות קיפול את תערובת הגבינה עם הקצף.
להוסיף קודם רבע מהקצף לתוך הגבינה,
להוסיף עוד חצי מהקצף שנותר ואז את היתר.
איחוד הדרגתי-איטי יביא לתערובת אחידה וימנע כיסי קצף שלמים. 

 להכין קודם תבנית גדולה יותר שיש בה מים שיגיעו עד לגובה כ-2 ס"מ
לאחר שנכניס את התבנית עם העוגה. 
 אופים בחום גבוה מאוד, ללא טורבו , כ-200 מעלות - במשך כ-8-10 דקות.
מורידים לחום בינוני-נמוך (140-150) וממשיכים לאפות עד כשעה.
משאירים בתנור סגור עוד כ-חצי שעה.
פותחים מעט הדלת בעזרת מגבת או מעצור אחר 
ומשאירים העוגה בתנור עד לקירור. 




הערות:

אפיתי בטורבו וללא מים בתבנית בתנור

תגובה 1: