יום שישי, 18 ביולי 2014

עוגת בננה ושוקולד צ'יפס

עוגות בצ'יק אני אוהבת ועוד יותר כאלה שלא מצריכות שימוש במיקסר
לא שזה כל כך מסובך,אבל הרבה יותר נעים לטרף את החומרים בקערה
להעביר לתבנית ולתנור. 
כך בצהרי שישי כשחשבתי שכבר די, הכל מוכן לשבת
נגלו לעיניי 3 בננות חינניות, שחרחרות 
שברור שכבר אף אחד לא יאכל אותם 
נזכרתי במתכון שנתקלתי בו השבוע והחלטתי, למה לא?

זוהי, מסתבר גם עוגה טבעונית, פשוטה מאוד להכנה 
ושונה מעוגות הבננות שהכנתי עד כה, כאן הבננות פרוסות
ולא מעוכות.
את המתכון הביאה סיאם לפרדס ואני התאמתי לצרכיי


רכיבים:

350 גר' קמח (2.5 כוסות) 
200 גר' סוכר דמררה (1 כוס) 
1 שקיק אבקת אפיה 
1/2 כפית סודה לשתיה (אפשר במקום אבקת אפיה וסודה לשתיה להשתמש בקמח תופח) 
1 כפית תמצית וניל משובחת 
160 מ"ל שמן 
160 מ"ל מיץ תפוזים

ועכשיו תוספות - 3 בננות (לא ענקיות) קלופות וחתוכות לפרוסות או חצאי פרוסות
 1/2 כוס פיצפוצי שוקולד או שוקולד קצוץ לחתיכות קטנות. 
בגלל המסה הכבדה , הבננות והשוקולד לא ישקעו. 

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים מלבד התוספות לבצק אחיד. הבצק די סמיך.
אם הוא יותר מדיי קשה, להוסיף עוד קצת נוזלים. כשהבצק אחיד,
להוסיף את התוספות ולערבב עד שהן מתמזגות עם הבצק
אפיתי בתבנית אינגליש קייק קצת יותר גדולה מאלה החד פעמיות. 

לאפות בחום 170 מעלות כ - 45 דקות. 




כל כך אהבנו עד שכל שבוע היו חיכינו לבננות שיתרככו
עד ש...
הבנו שאפשר לקנות בננות רכות...
ומאז
כל שבוע ולעיתים אף פעמיים בשבוע..

הפעם הבנות חמדו לצון 
חילקו את הבלילה שתיים
מחצית קיבלה בננה וחצי חתוכה
ואילו למחצית השניה - תותים חתוכים
וכך התקבלה לה עוגת פונץ' בננה לתפארת



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה