יום רביעי, 16 ביולי 2014

עוגת שייש

עוגות בחושות זה כיף, ותמיד אני מחפשת מתכונים חדשים
במתכון של אמא של פנינה ט. כבר נתקלתי מזמן ואתמול דגדג לי מספיק בכדי לנסות אותו
וחוץ מזה יש תרוץ..
צריך עוגה לקפה כדי לשבור את הצום.
 העוגה טעימה רכה ולא יבשה, אבל מראה השיש קצת התפספס לי
אז הנה המתכון עם קצת שינויים שהכנסתי

 אופן ההכנה והרכיבים גם יחד:

        1.5 כפות קקאו
1.5 כפות סוכר
6 כפות מים
50 גרם חמאה
        1 כף תמצית רום
        שקית סוכר וניל
80 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו (3/4 חבילה)
1/4 כוס שמן
להכניס את הרכיבים לעיל לקערה קטנה ולמיקרו ל-2 דקות  
לערבב 
להניח להתקרר מעט

3 חלמונים בטמפרטורת החדר
להוסיף מעט מהקרם לחלמונים כדי להשוות טמפרטורות 
ואח"כ לערבב את החלמונים עם השוקולד
.
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
להקציף חלבונים עד להיווצרות קצף לבן (כדקה - שתיים).
להוסיף בהדרגה את הסוכר ולהקציף לקצף יציב

1 כוס קמח מנופה + כפית אבקת אפייה

להוסיף לקצף הביצים את הקמח ואבקת האפייה  בתנועות קיפול עדינות עד להטמעתם.
להעביר את תערובת השוקולד לקערת קצף הביצים
 ועם המרית לקפל את השוקולד בתנועות עטיפה לתוך קצף הביצים
אבלללל רק שניים שלושה קיפולים ולא יותר 
אחרת  העוגה תיצבע בשחור ותהיה עוגה שחורה ולא שיש.



אין תגובות:

פרסום תגובה