יום חמישי, 18 בספטמבר 2014

עורכים שולחן לראש השנה




למרות כל מה שנאמר על ארוחות חג ומפגשים משפחתיים
, החגים ובפרט ראש השנה
הם זמנים מיוחדים, דווקא בגלל שהמשפחה מתאחדת
לשבת ביחד לארוחת חג חגיגית.
כמי שגדלה על תפוח בדבש, ראש של דג, גזר וגרגרי רימון
 הסימנים המיוחדים שמכינים בתפוצות אחרות שבו את ליבי
וכשהתחלתי לארח את ארוחת החג, בהתחלה את ערב החג השני בלבד,
רציתי לעורר עניין ולהדגיש שלא מדובר בסתם עוד ארוחת חג
אלא במשהו בעל  משמעות עמוקה יותר
ומכאן ועד לאמץ את מגוון המאכלים שמהווים סימנים  הדרך הייתה קצרה.
ולכן, חלק מעיצוב שולחן החג שלי כולל את הצלחת המיוחדת הזאת
לאות ולסימן לשנה חדשה, מבורכת.
מתוך תפילה ותקווה שבלב שבאמת תהיה לנו שנה חדשה
מיוחדת וטובה מקודמתה.


ראש של דג נאכל כפתיח של הסעודה
 ואת הדלעת אני מגישה תוך כדי ארוחה, בדר"כ כמרק
לעיתים הרימון מוגש אצלנו כסורבה מנקה חיך



ולעריכת השולחן
גם אם רק צלחת הסימנים תהיה על השולחן הערוך במפה לבנה וחגיגית -דיינו
בנוסף מצטרפת לשולחן לתקופת החגים קערת הדבש, רימוני כסף מעטרים את השולחן
וחלקם מהווים אגרטלים קטנים. אני אוהבת מאוד פרחים על השולחן, ובסעודה רבת משתתפים
אבחר בסידור נמוך, עדין שיהיה כמעט לא נראה, אבל בכל זאת יראה. ראנר כסוף משלים את המראה.
לעיתים אני נוהגת לערוך את השולחן בכלים חד פעמיים, יש כל כך יפים, שממש "עושים" את השולחן.
וכשיש הרבה אורחים והרבה מנות גם המארחת נינוחה ואין צורך להתווכח מי ידיח כלים.






אפשר לשלב מוטיבים שנוגעים לחג, כמו תפוחים קטנים ורימונים כסידור מרכזי
אנחנו נוהגים לומר ברכות  יהי רצון המיוחדות לכל סימן וסימן
לצורך כך צילמתי את הדף הספציפי ממחזור ראש השנה
וכך כל סועד קיבל מגילה קטנה ובה הברכות.













תפריט הארוחה:





חלת דבש -מתכון


רכיבים

שש כוסות קמח לחם לבן - 840 גרם
כפית וחצי מלח
ארבע כפיות שמרים יבשים
שתי ביצים שלמות טרופות
120 גרם דבש נוזלי
125 מ"ל שמן
300 מ"ל מים

.
לזיגוג

שתי כפות דבש נוזלי מעורבב עם 1 כף מים רותחים
.
אופן הכנה

מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים
מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים
יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הדבש והשמן
מוסיפים את המים ומערבבים בכף לבצק אחיד 10 דקות
הבצק מעט דביק באופיו, אבל אין צורך להוסיף קמח וגם לא לקמח את המשטח
מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד
משהים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו, כשעה וחצי
מוציאים את הבצק אל משטח רחב ידיים ולשים מעט
מעבירים את הצמה בזהירות אל תבנית אפייה שטוחה
מסדרים אותה, בצורת עיגול בקוטר גדול ככל האפשר, ללא מתיחה
ומצמידים את שני הקצוות בצורה מסודרת זה לזה, לסגירת המעגל
מכסים את החלה בניילון ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כ-50-60 דקות
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°
מרססים קצת מים על דפנותיו וסוגרים את דלת התנור
אופים כ-50 דקות עד שהחלה משחימה

מוציאים את החלה אל רשת צינון, ומברישים אותה בעודה חמה בזיגוג הדבש 
המתכון של סמדר זורע ברמק


בהמשך הסימנים:

תמרים,תפוח בדבש,קציצות כרתי,קציצות סילקא,סלט לוביא,שומשום,מרקחת חבושים,

 ראש של דג שהיה המנה הראשונה לצד בלינצ'ס לטובת שונאי הדגים

בהמשך הקרא שהוגשה בצורת מרק דלעת מבושם בלמון גראס

המנה העיקרית כללה:

תפו"א אפויים
אורז ואטריות דקיקות
ברוקולי מאודה בשום ושקדים
סלט ירוק עם מנגו,חמוציות ושקדים
ולקינוח דובשניות,עוגות שזיפים,מישמשים,תמרים ומלא פירות.
קינמון



עוד רעיון לתפריט חגיגי

סימנים כמו שכבר מפורט
סלטים :

עגבניות שרי
סלט כרוב
סלט כרוב עם גזר
סלט מלפפונים ובצל סגול
סלט ירוקים
סלט וולדורף


צלי רולדה
שוקיים בקרמל תפוזים
אורז ואטריות
בטטה מזוגגות
מאפינס דבש עם מוס פסיפלורה וטרוף שוקולד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה