יום חמישי, 2 באוקטובר 2014

ממתק שוקולד נוגט

אין סוף למגוון השילובים ששוקולד יכול לסבול
והממתק הזה טעים במיוחד

רכיבים:

בסיס:

150 גר' שוקולד מריר מומס
150 גר' בסקויטים פתי בר שבורים גס
100 גר' אבקת נוגט

ממרח לוטוס

מילוי:

פאדג' בראוניז

150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
220 גרם סוכר (1 כוס+1 כף)
60 גרם סוכר חום בהיר דמררה (2/3 כוס)
3 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל (אם רוצים)
85 גרם קמח (2/3 כוס)
2 כפות אבקת קקאו
מעט מלח

ציפוי:

150 גר' שוקולד מריר
150 גר' שמנת צמחית
3 כפות רום, משקה ולא תמצית

אופן ההכנה:

 מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.

ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרו ומערבבים היטב

מקציפים  את הסוכר, הביצים והוניל (אם רוצים) ,

 עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

מנפים פנימה את הקמח, הקקאו והמלח ומערבבים עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה.

 יוצקים לתבנית (ח"פ בגודל דף A4),  ואופים 25-30 דקות,

עד שקיסם הננעץ במרכז הבראוניז יוצא נקי.

מקררים

הכנת הבסיס:

מצפים בנילון אפיה את התבנית

מערבבים את חומרי הבסיס ומשטחים בתבנית אינגליש קייק ארוכה מהסטנדרט

מקררים

מחממים קלות את קרם הלוטוס ומורחים שכבה נדיבה על הבסיס

מקררים

כשעוגת הפאדג' התקררה חותכים ממנה פס ברוחב תבנית האינגליש קייק

ומניחים בתבנית, מהדקים היטב

חותכים עוד פס ומשתמשים בחלקו כדי להשלים את החסר בתבנית, גם אותו מהדקים

מצננים

מכינים את הציפוי -ממיסים את השוקולד עם השמנת, מערבבים ומוסיפים את הרום

יוצקים על הפאדג'

מעבירים למקפיא.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה