יום ראשון, 12 באוקטובר 2014

אפונת שלג פטריות ואספרגוס מוקפצים

ארוחות החג הרבות לא הותירו ברירה
ואני חיפשתי במחלקת הירקות במרכול ירקות חדשים
לקשט בהם את שולחן החג
על אפונת השלג רק שמעתי ושמחתי מאוד למצוא על המדף
מפה ועד למציאת רעיון למתכון הדרך היתה קצרה

רכיבים:

1 חבילה אפונת שלג מנוקה מקצוות וסיב
1 צרור אספרגוס, מנוקה מהקצוות
1 סלסלת פטריות שמפיניון מחולקות לרבעים
חצי כפית שום כתוש
3 כפות רוטב סויה (שילבתי קיקומן ורוטב סויה של אוסם)
מלח

אופן ההכנה:

לחלוט במי מלח את האספרגוס למשל כ- 5 דקות, עד שהגבעולים מתרככים קלות לחצות ל- 2-3 חלקים
לחלוט את אפונה השלג 2-3 דקות
לחמם בווק 2 כפות שמן
להזהיב את השום ולהוסיף את הפטריות לטגן כ- 5 דקות
תוך בחישה
להוסיף את האספרגוס לעוד 3-4 דקות
לתבל,
להוסיף את אפונת השלג לעוד 2 דקות תוך עירבוב קצר

מקור המתכון: M החיטה






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה