יום שלישי, 7 באוקטובר 2014

חתוכיות גבינה בציפוי שמנת ופירורים

לפעמים אין צורך בעוגת גבינה יצוגית
יותר עוגת גבינה כזאת טעימה ופשוטה
עם כוס הקפה בבוקר
כזאת היא העוגה הזאת.


רכיבים:

תחתית:

200 גר' בסקויטים טחונים
75 גר' חמאה מומסת
2 כפות סוכר דמררה

מלית:

300 גר' גבינת שמנת
300 גר' גבינה 5%
2 שמנת חמוצה
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
4 ביצים שלמות

ציפוי:

2 שמנת חמוצה של פעם
2 שקיות סוכר וניל

שטרויזל:

3/4 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
1/4 כפית אבקת אפיה
75 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 חלמון+ 2 כפות מים

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי השטרויזל ומשטחים בתבנית, אופים כ- 20 דקות בחום 170 מעלות,

עד להזהבה קלה

מקררים וטוחנים לפירורים גסים.

מערבבים את חומרי התחתית ושוטחים בתבנית חד פעמית בינונית (גודל דף מחשב)

מערבבים את חומרי המלית ויוצקים על התחתית

אופים בחום 160 מעלות כ- 50 דקות, מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר

מערבבים את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה שהתקררה

מניחים להתייצבות.

מפזרים את הפירורים מעל ומעבירים למקרר




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה