יום ראשון, 2 בנובמבר 2014

עוגת שייש קפה שוקולד

עוד עוגת שייש  לקפה
אף פעם אין יותר מידיי מתכונים לעוגות בחושות שוות
בסוף כשאני באמת מחפשת עוגה, כזאת לקפה של שבת בבוקר
עוגה בחושה תמיד תתאים
ולכן, עוגות בז'אנר הזה רכות,עסיסיות תמיד מתקבלות בברכה



רכיבים: 
(לשתי תבניות אינגליש קייק):

עוגת קפה :
300 גרם (כוס ורבע) סוכר חום כהה.
200 מ"ל (1 כוס) שמן
3 ביצים
קורט מלח
150 (1 כוס + 1 כף) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית  קפה מומסת בכף מים רותחים
3/4 כוס שקדים טחונים
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

תערובת שוקולד:
75 גרם שוקולד מריר
1 כפית  קפה
80 מ"ל (שליש כוס) חלב/חלב סויה

אופן ההכנה:

עוגת קפה : מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבניות אינגליש קייק.

בקערה גדולה שמים יחד סוכר, שמן, ביצים ומלח, 

וטורפים במטרפה עד שהתערובת אחידה.

מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים קפה ושקדים

וממשיכים לטרוף רק עד שהתערובת מתחילה להתאחד.

מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר באופן אחיד בתערובת.

תערובת שוקולד: בקערה נפרדת ממיסים שוקולד, קפה וחלב,במיקרוגל 

 מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה.

מעבירים שליש מתערובת העוגה אל תוך תערובת השוקולד

ומערבבים בעזרת מטרפה. יוצקים את תערובת העוגה אל תוך התבניות

ומעליה את תערובת השוקולד. בעזרת סכין או מרית

יוצרים דוגמת שיש.

אפייה: אופים את העוגות במשך 30-40 דקות,

או עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פרורים לחים

מהבלוג עוגיו.נט עם התאמות שלי



אפשר גם בתבנית bundt 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה