יום רביעי, 26 בנובמבר 2014

עוד עוגת גבינה בחושה

היום הבאתי את אריאל  לבלות אצלנו אחה"צ 
הוא ביקש להכין עוגת גבינה
קשה לומר שהתלהבתי במיוחד, מה פתאום בא לו עוגת גבינה ?
בדיוק נגמרו לי הבסקויטים לתחתית..
ומה אני אעשה עם עוגת גבינה בתחילת השבוע..
די חשבתי שנכין עוגיות, כמו תמיד...
בלית ברירה הלכתי לחפש רעיון לעוגה
הלכתי,חיפשתי וזכיתי במתכון נפלא
עוגה כל כך רכה ועסיסית, מעט לימונית
בדיוק כמו שאני אוהבת
מקווה שגם הוא יאהב, ארזתי לו הביתה...

רכיבים:


200 גרם חמאה רכה

300 גרם (½1 כוסות) סוכר

3 ביצים
300 גר' גבינה 5%
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
350 גרם ( ½2 כוסות) קמח 
1 שקית אבקת אפיה


אופן ההכנה:


+ מחממים תנור ל-180 מעלות. 

+ משמנים תבנית קוגלהוף ומפזרים 3-2 כפות סוכר על התחתית והדפנות.

+ מקציפים חמאה וסוכר לקרם אוורירי. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה, עד שהן נבלעות.
 מוסיפים גבינה, שמנת, מיץ וקליפת לימון ומערבלים לתערובת אחידה. מאטים את מהירות המיקסר,

מוסיפים קמח ומערבלים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית. 

+ אופים כשעה, או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ יוצא יבש עם פירורים לחים. 



וריאציה על מתכון שהביאה רות אוליבר






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה