יום רביעי, 5 בנובמבר 2014

מרק ירקות ונוקלך

זה אחד המרקים שאני מכינה הכי הרבה
חושבת שאחד הבודדים שגם לא טוחנת לקרם
זה כיף מרק עם חתיכות...
מסורת המרקים הטחונים מלווה אותי שנים רבות
כשבני סרבן הירקות לא הסכים לאכול את הירקות שבמרק
ולי נמאס לסנן לו את המרק
מרק טחון וסמיך ערב לחיכו מאוד מאוד 
במיוחד אם היו שם מלא שקדי מרק...

המתכון הוא גמיש למדיי ותלוי בירקות שיש לי בבית




רכיבים:

1 בצל גדול קצות גס
2 גבעולי סלרי עלים קצוצים
3 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
1/4 ראש כרוב פרוס לרצועות דקות
1/2 1 כוסות אפונה קפואה

מה עוד אפשר? אפשר פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
                      אפשר פרחי כרובית ו/או ברוקולי
                      אפשר תפו"א חתוכים לקוביות

7 כוסות מים
כפית גדושה מלח
3 כפות אבקת מרק פטריות אפשר גם אבקת מרק בצל ואפשר לוותר ולשים קצת אבקת מרק בטעם עוף
עלים קצוצים מ- 10 גבעולי פטרוזיליה

לנוקלך:

2 ביצים
2 כפות שמן
1/4 כוס מים
1/3 כפית מלח
מעט מהפטרוזיליה הקצוצה

קמח

אופן ההכנה:

בסיר גדול מזהיבים את הבצל בכף שמן
מוסיפים את הירקות ומאדים על אש קטנה כ- 15 דקות
מוסיפים את המים, התבלינים
מבשלים כשעה
טועמים ומתקנים תיבול
לקראת סיום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה

מערבבים את חומרי הנוקלך, מוסיפים קמח עד  לקבלת בלילה סמיכה

בערך 3-4 כפות מלאות

מניחים על הסיר מגררת גסה או כזאת יעודית להכנת נוקלך





שופכים עליה את הבלילה ובעזרת כף דוחפים את הבלילה דרך חורי המגררת לסיר
מבשלים עוד 10 דקות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה