יום רביעי, 10 בדצמבר 2014

מארחים בחנוכה



באנו חושך לגרש
חג חנוכה - חג האורות והנרות, חג של מסיבות 
לכבוד החג המקסים הזה שאהוב עלי במיוחד, קבלו רעיונות מקוריים ויפים - והכי חשוב קלים לביצוע 
 לעיצוב השולחן ולאירוח

המפה שלי היתה כמה מטרים סאטן שחור שקניתי בחנות בדים
ראנר עם עיטורים שמתאימים לרוח החג וקונפטי, הכל בצבעי אור -זהב
(ניתן להשיג בחנויות הח"פ, אני מצאתי בהילולה בקריית שאול, ת"א)













גם הכלים החד פעמיים והמפיות שנבחרו היו בצבעי אור
כוסיות יין בגדלים שונים משמשות כפמוטים לנרות










ולתפריט:

יש לי העדפה באירוח מהסוג הזה להכין FINGER FOOD
וצריך לבחור כך שלא תהיה התעסקות רבה מידיי איתם

מתקבלים מגשים מרהיבי עין שמקשטים כל שולחן 









מקלות ירקות  מוגשים בחינניות בכוסיות קטנות





אל הירקות מתלווים מיני ממרחים, כמו ממרח עגבניות וטפנד שהכנתי וגם כמה שקניתי, 





בנוסף פיתות קטנטנות וקרקרים

מתכון לפיתות הנהדרות הללו, של רבקה חברתי

זה המתכון הבסיסי: 
1 ק"ג קמח 
2 כפות שמרים יבשים 
4.5 כוסות מים 
חצי כוס שמן 
חצי כוס סוכר 
2 כפות מלח. 

מערבבים לבלילה חלקה (נוזלית), מתפיחים, מערבבים שוב, מתפיחים, מערבבים. 
מרפדים תבנית אפיה בנייר, עם מצקת רטובה מסדרים 6 עיגולים, בגודל בינוני קטן, בשלב הזה את יכולה להחליט כמה דק יהיה מאפה.
כדי שיהיה אחיד ולא גדול הכנתי את הפיתות בתבנית מאפינס
 מה לפזר  מעל: זעתר, שומשום, מלח גס, עשבי תיבול, קצח, גרגרי פשתן,  גרעיני חמניה, שמן זית, עגבניות יבשות, גבינה צהובה, גבינה מלוחה, טונה, תירס, פלפלים קלויים ועוד ועוד ועוד.
אופים 14 דקות .







עוד מנה קרה, יפה וקלה להכנה גם מראש -מוס סלמון מעושן




ולמנות החמות:

מרק בטטה  שהוגש בכוסיות קפה קטנות, לנוחיות האורחים






קיש עגבניות וגבינה מעושנת הוכן הפעם בתבנית מוארכת


מאפינס כרובית ומאפינס ברוקולי














ולקינוח מגש פירות




ומתוקים












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה