יום ראשון, 14 בדצמבר 2014

עוף וקוסקוס בתנור

בתור חובבת קיצורי דרך,
ארוחות מהירות הכנה שכוללות
חלבון, פחמימה וירקות
אני די משתדלת להמציא כל פעם משהו חדש
פחות בגלל שיש דרישה
יותר כדי שיהיה לי מעניין להכין ולטעום מאכל אחר.

התבשיל הזה התחיל
משלושה עופות שלמים שקניתי בקצביה
וכל זאת למה?
עופות שלמים אני קונה כשאני רוצה להכין ציר, 
הפעם זה היה ציר למרק סיני
הכנפיים,גרונות ועצמות החזה יחד עם עוד רכיבים -לציר בסיר לחץ

החזה למנת החזה עוף בלימון שהתאהבתי בה

ונשארו הכרעיים

אז מה עושים?
זהו
ארוחה בתבנית...

רכיבים:

3 כרעיים חתוכים לשוק וירך
כף שום כתוש
כף פפריקה
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
חצי כף תבלין לגריל עוף
3 כפות שמן

כוס גרגרי חומוס קפוא
2 כוסות אפונה וקוביות גזר קפואים
1 שקית קוסקוס בינוני **
כפית מלח
1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

אני אוהבת לתבל את העוף כמה שעות מראש, 
להכין משחה מהתבלינים
למרוח את נתחי העוף
ולהניח לכמה שעות עד לילה במקרר

להפשיר את הירקות הקפואים ולהעביר לתבנית חסינת אש



לזרות מעל את הקוסקוס ואת  חומרי התיבול




להניח מעל את נתחי העוף
להוסיף 2 כוסות מים

לכסות ביריעת אלומיניום



לאפות שעה וחצי בחום 185 מעלות
בגמר האפיה, להסיר את הכיסוי

 ולהחזיר לתנור לעוד 5-10 דקות בטורבו גריל, להשחמה
אם נראה שהקוסקוס יבשושי להוסיף עוד כ-1/3 כוס מים




**את הקוסקוס אפשר להמיר לכוס וחצי אורז  ואז להוסיף 3 כוסות נוזלים
או
להשתמש בפסטה -צורות קטנות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה