יום ראשון, 21 בדצמבר 2014

עוגת גבינה בחושה משו משו

כבר יש לי בבלוג עוגות גבינה בחושות,טעימות
אבל העוגה הזאת הזכירה לי טעמי ילדות
רכה ועסיסית




רכיבים:

200 גרם חמאה רכה

300 גרם (½1 כוסות) סוכר

3 ביצים

1 גביע (250 גרם) גבינת לבנה 5%

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

350 גרם (1 חבילה קטנה, ½2 כוסות+ 2 כפיות אבקת אפיה ) קמח תופח


אופן ההכנה:

 מחממים תנור ל-180 מעלות. 

 משמנים תבנית ב-20 גרם חמאה מומסת ומפזרים 3-2 כפות סוכר על התחתית והדפנות.

 מקציפים את יתרת החמאה והסוכר לקרם אוורירי.

מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה, עד שהן נבלעות.

מוסיפים גבינה, שמנת, מיץ וקליפת לימון ומערבלים לתערובת אחידה.

מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ומערבלים לתערובת אחידה. 

יוצקים לתבנית. 

אופים כ-50 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ יוצא יבש עם פירורים לחים. 





מבוסס על מתכון של רות אוליבר עם שינויים שלי

הנה עוד אופציה -בתבנית BUNDT עם אוכמניות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה