כבר יש לי בבלוג עוגות גבינה בחושות,טעימות
אבל העוגה הזאת הזכירה לי טעמי ילדות
רכה ועסיסית
רכיבים:
200 גרם חמאה רכה
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
3 ביצים
1 גביע (250 גרם) גבינת לבנה 5%
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
350 גרם (1 חבילה קטנה, ½2 כוסות+ 2 כפיות אבקת אפיה ) קמח תופח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית ב-20 גרם חמאה מומסת ומפזרים 3-2 כפות סוכר על התחתית והדפנות.
מקציפים את יתרת החמאה והסוכר לקרם אוורירי.
מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה, עד שהן נבלעות.
מוסיפים גבינה, שמנת, מיץ וקליפת לימון ומערבלים לתערובת אחידה.
מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ומערבלים לתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית.
אופים כ-50 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ יוצא יבש עם פירורים לחים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה