יום חמישי, 4 בדצמבר 2014

עוגת שיפון קקאו

זו עוגה שבעבר הייתי מכינה בערך כל פעם שהייתי צריכה עוגת יום הולדת
מהספר האלמותי של נירה שויאר
חזרתי למתכון כי רציתי לבדוק איך העוגה תצא בתבנית המיוחדת שלי לעוגות טורט גבוהות במיוחד






כשמסיימים לאפות עוגת טורט בתבנית הזאת
הופכים אותה, כך שהרגליות יהיו על השולחן, העוגה שמטבע הדברים צונחת
ומאבדת מגובהה, תצנח, במצב ההפוך,
למעלה (מתוקף כח המשיכה) והעוגה תתקבל
גבוהה


כמו עוגת הטורט שבתמונה








רכיבים:

1 כוס סוכר
6 חלמונים
1 כף תמצית וניל
קורט מלח

1/2 כוס שמן 

1+3/4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס אבקת קקאו
2 כפיות אבקת קפה נמס

1 כוס יין/חלב/מיץ

6 חלבונים
1/2 כוס סוכר


אופן ההכנה:

להכניס את החלמונים,סוכר ותמצית וניל  לקערה גדולה, 

לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה, אוורירית.

להוסיף בזרם דק את השמן לתערובת תוך בחישה

להקציף את החלבונים בקערה בינונית,

אשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בשתיים שלוש פעמים.

להמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש

לערבב את החומרים היבשים בנפרד עד שלא יהיו גושים.

להוסיפם לסירוגין עם היין אל התערובת תוך בחישה. 

להמשיך לבחוש רק עד שמתקבל בצק חלק (בחישת יתר פוגמת)

 להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה ולצקת את הבצק לתבנית אפיה .

לאפות בחום 170 מעלות כשעה

 העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע.

להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינונה.

קרם לציפוי:

100 גר' שוקולד מריר להמיס עם 100 מ"ל שמנת צמחית
לערבב היטב
להוסיף כף ממרח שוקולד וכף ברנדי
לערבב ולצקת על העוגה












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה