יום חמישי, 15 בינואר 2015

מג'דרה אורז עדשים שחורות ופרגיות

טוב זו לא ממש מנה מהירת הכנה
אבל יש יתרונות...
 זו בכל זאת ארוחה בסיר אחד
אני ממש אוהבת את 
 עירבוב הטעמים של כל הרכיבים
מה שעושה אותו מעניין ומיוחד הרבה יותר 
מסתם פרגיות שמוגשות עם מג'דרה לצידן.

רכיבים:

1/2 1 ק"ג פרגיות חתוכות לפיסות בגודל כ- 5 ס"מ
תבלינים: מלח,פפריקה,כורכום,פלפל שחור

2 בצלים קצוצים
3 גזרים מגוררים דק
1/2 1 כוסות עדשים שחורות מבושלים לכמעט ריכוך, לשמור חצי כוס מנוזלי הבישול
1/2 1 כוסות אורז שטוף
תבלינים: מלח,כורכום,אבקת מרק עוף,פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

מתבלים את נתחי הפרגית ומניחים לשעה לספיגת טעמים
מטגנים במעט שמן להשחמה קלה משני הצדדים


מניחים בצד

בסיר רחב מזהיבים את הבצלים הקצוצים
מוסיפים את הגזר המגורר
מאדים כ- 5 דקות

מוסיפים את יתרת הרכיבים ומחזירים גם את נתחי הפרגית 



מוסיפים 1/2 3 כוסות מים



מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים נספגו


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה