יום ראשון, 18 בינואר 2015

מאפה אספרגוס

כל פעם שאני עוברת במחלקת הירקות בסופרמרקט ומוצאת זר אספרגוס
אני קונה לנו
רובנו אוהבים את הירק האציל הזה
הוא כל כך טעים ובדר"כ לאחר בישול קצר אני מקפיצה
בשמן זית ושום
לא צריך יותר כדי להנות.
הפעם החלטתי לחרוג ממנהגי ולחפש מתכון אחר לאספרגוס.
היות ומדובר בירק שבארוחה החלטתי לא להצמיד לו קלתית
וכן לחבר לשילוב פטריות יער שהיו במקרר

רכיבים:

זר אספרגוס, להקפיד לקנות עם גבעולים דקים
סלסלת פטריות יער פרוסות
1 בצל קצוץ

רוטב רויאל:

3/4 כוס קרם קוקוס (אפשר גם שמנת לבישול)
4 ביצים
10 עלי בזיליקום
כפית חרדל דיז'ון

מלח,פלפל שחור
כורכום,פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

לבשל את האספרגוס במים מומלחים קלות, לקרר ולחתוך לפיסות באורך 3 ס"מ
לשמור כמה גבעולים ארוכים באורך של רוחב התבנית -לקישוט

במחבת להזהיב את הבצל הקצוץ במעט שמן זית




להוסיף את הפטריות ולאדות


לתבל במלח,פפריקה וכורכום

לערבב את הפטריות עם גבעולי האספרגוס ולשטח בתבנית מוארכת לטארט


להכין את הרויאל ולצקת על הירקות



לאפות בחום 180 מעלות כ- 40 דקות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה