יום ראשון, 15 בפברואר 2015

דג סול בירקות

עד לא מזמן דג סול היה שווה אצלנו לשניצלים
שאוחסנו בקופסה במקפיא
בדיוק לארוחת ערב קלילה ופרווה
ושלא יובן מדבריי שלא אהבנו את האופציה הזאת
אבל קיימות גם אופציות אחרות, לא כך?


רכיבים:

6 נתחי דג סול מופשרים וסחוטים (כן כדאי לסחוט הם מלאים מים)
כפית מלח
חרדל דיז'ון

2 בצלים פרוסים דק
3 פלפלים צהובים ואדומים פרוסים דק
1 כף אבקת מרק בצל
מעט מלח
קורט טימין

אופן ההכנה:

לבזוק על נתחי הדג מלח ולמרוח בחרדל
להניח בצד לאיזה שעה.



להזהיב במחבת את הבצלים הפרוסים




להוסיף את הפלפלים
לטגן כ-5 דקות
לתבל, להוסיף מעט מים שיווצר קצת רוטב
להסיר מהאש ולקרר



לשים בתבנית אפיה 2-3 כפות מהירקות
לסדר מעליהם את הדגים



לכסות בשארית הירקות



לאפות בחום 200 מעלות ללא כיסוי כ- 20 דקות
ב5 דקות האחרונות אני מוסיפה גם את הגריל להשחמה קלה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה