יום רביעי, 18 בפברואר 2015

עוגת גבינה עם מרקחת תפוחים בציפוי קצפת ושטרויזל

עוגת הגבינה הזאת שבסופו של דבר יצאה משו משו
נולדה מתוך מגוון של שאריות שהיו במקרר
ולכן הייתה מהירת הכנה
אבל כמובן אפשר להכין From scratch 

הרכיבים:

למרקחת תפוחים:


רכיבים:

קילו תפוחי עץ ירוקים חמוצים קלופים
וחתוכים לשמיניות או קוביות
קילו סוכר
חצי כפית הל טחון או מקל קינמון קטן או 3 מסמרי ציפורן
סרט מקליפה של חצי לימון
או שילוב שלהם


אופן ההכנה:

שמים בסיר את התפוחים ואת הסוכר
ומשרים לילה במקרר - אפשר גם יומיים
למחרת שמים את הסיר על אש קטנה
מוסיפים את התיבול ומבשלים עד שהסוכר
הופך לקרמל זהוב-חום, תוך טלטול הסיר  מידי פעם
מעבירים לצנצנת מעוקרת

בסיס:

200 גר' בסקוויטים טחונים
75 גר' חמאה מומסת
2 כפות סוכר

לערבב את החומרים ביחד ולשטח בתבנית 26


שטרוזיל:

רכיבים:

3/4 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
1/4 כפית אבקת אפיה
75 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 חלמון+ 2 כפות מים

אופן ההכנה:

מכינים בצק מכל החומרים
משטחים בתבנית קטנה
אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה, בערך 20 דקות
מקררים
מפוררים ביד ואח"כ במעבד מזון לפירורים קטנטנים

הכמות המתקבלת מספיקה לציפוי שתי עוגות
השאריות נשמרות יופי במקרר


מילוי:

250 גר' גבינה 5%
2 שמנת חמוצה
1 יוגורט
1/4 1 כוסות סוכר
קליפה מגוררת מרבע לימון
2 כפות קורנפלור

מערבבים לבלילה הומוגנית


ההרכבה:

מפזרים על הבסיס ממרקחת התפוחים
יוצקים את בלילת הגבינה 
אופים בחום 160 מעלות שעה ורבע
מקררים לילה במקרר
מקציפים 1 שמנת מתוקה עם שקית סוכר וניל
מצפים את העוגה
מפזרים מהשטרויזל
ומאפסנים במקרר












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה