יום שני, 6 באפריל 2015

מצה בריי

דקה אחרי שיוצא החג הראשון כבר נשברות מצות לקערה
מצה בריי זה המאכל שמלווה אותנו בחג הפסח, בוקר ערב ולטיולים
וכל כמות שאקח איתי תתחסל
אנחנו מעדיפים מצה בריי מלוח, למרות ששמעתי שיש המכינים מתוק, 
 אבל זה פשוט לא זה
בלי המון בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה פשוט כאשר העקרון המנחה:
לכל עיגול=מנה 2 מצות וביצה , בערך

שוברים 6-8 מצות לקערה
מרטיבים היטב במים וממתינים כמה דקות לספיגתם
מערבבים היטב ושופכים את עודפי המים
קוצצים 4 בצלים ירוקים ומוסיפים לקערה
מתבלים בשפע מלח ופלפל שחור
(משום מה התבלינים של פסח חלשים)
מוסיפים 4 ביצים, ואם הבלילה לא די רטובה 
לא לפחד ולהוסיף עוד ביצה

מתחילים לטגן, עדיף להכין עיגולים לא גדולים ולא מאוד עבים
מטגנים בשמן ועל אש בינונית
הופכים לצד השני, ואם קשה, אפשר להחליק לצלחת
ואז להפוך שוב למחבת

אפשר להעשיר בתוספת גבינה בולגרית מגוררת, אפשר להוסיף פטריות מטוגנות










מפה ומשם נשמעו המלצות על הורסיה המתוקה
אז נכון שאצלנו מצה בריי זה מלוח
והמתכון קבוע,
אבל
לאכול לשנות להנות, לא?

אז שיניתי והכנתי מתוק...
סוג של טעם של ילדות, אמא שלי הכינה כרמזלך
מתפו"א - מלוחים וכאלה מתוקים 

אז מה שיניתי?

לקחתי 2 מצות שברתי לפירורים והרטבתי ביין אדום מתוק ומים
הנחתי למצות להתרכך
בינתיים הקצפתי 2 ביצים עם 1/3 כוס סוכר/סוכר וניל
למצות הוספתי חצי כפית קינמון
1 תפוח מקולף ומגורר
מביני עניין מוסיפים גם אגוזים קצוצים גס
לבסוף מקפלים לעיסת המצות את הקציפה .
יוצקים למחבת חמה עם שמן ומטגנים על אש קטנה עד שמתייצב
הופכים לצד השני

מעבירים לצלחת ובוזקים סוכר מעורב בקינמון

והרי לנו קינוח חביב לארוחת ערב בפסח


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה