יום שני, 6 באפריל 2015

מצה בריי

דקה אחרי שיוצא החג הראשון כבר נשברות מצות לקערה
מצה בריי זה המאכל שמלווה אותנו בחג הפסח, בוקר ערב ולטיולים
וכל כמות שאקח איתי תתחסל
אנחנו מעדיפים מצה בריי מלוח, למרות ששמעתי שיש המכינים מתוק, 
 אבל זה פשוט לא זה
בלי המון בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה פשוט כאשר העקרון המנחה:
לכל עיגול=מנה 2 מצות וביצה , בערך

שוברים 6-8 מצות לקערה
מרטיבים היטב במים וממתינים כמה דקות לספיגתם
מערבבים היטב ושופכים את עודפי המים
קוצצים 4 בצלים ירוקים ומוסיפים לקערה
מתבלים בשפע מלח ופלפל שחור
(משום מה התבלינים של פסח חלשים)
מוסיפים 4 ביצים, ואם הבלילה לא די רטובה 
לא לפחד ולהוסיף עוד ביצה

מתחילים לטגן, עדיף להכין עיגולים לא גדולים ולא מאוד עבים
מטגנים בשמן ועל אש בינונית
הופכים לצד השני, ואם קשה, אפשר להחליק לצלחת
ואז להפוך שוב למחבת

אפשר להעשיר בתוספת גבינה בולגרית מגוררת, אפשר להוסיף פטריות מטוגנות






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה