יום רביעי, 15 באפריל 2015

מאפינס ירקות


יש לי קליינטים למאפים קטנים ומדליקים
בייחוד אם הם אינם מכילים תועפות גבינה.
כשמגיעים לארוחת ערב אחרי יום עבודה +אימון כושר
מחפשים לטרוף את המקרר בערך
סלט זה לגמרי לא מספיק
אבל מאפין שכזה ליד הסלט לא יקלקל את מאזן הקלוריות


תערובת בסיסית:
בקערה מערבבים היטב: 
שתי ביצים טרופות היטב 
שמנת חמוצה 9% אחת (המרתי ללבן)
חצי כוס חלב 
שליש כוס שמן קנולה
2-5 כפות (לפי הטעם) גבינה קשה מגוררת

השתמשתי בכוס גדושה של פרחי ברוקולי 
שהפשרתי ובישלתי לזמן קצר במיקרו
לתערובת מוסיפים כל ירק ו/או ממרח שמתחשק בכמות של ככוס.
אפשר את הבסיסיים - טבעות זיתים, תירס וכו' -
 אפשר בצל מטוגן,  פטריות מאודות בחמאה, טונה, עגבניות שרי חצויות/חתוכות לרבעים,
עגבניות מיובשות ועוד ועוד, כיד הדמיון והטעם.
לירקות הנ"ל אפשר להוסיף ממרחים שמשתדכים כמו פסטו, טפנד, רוטב פיצה וכו'.
אפשר לגוון בגבינות.
עוד אופציה אפשרית: חציל קלוי, ואפשר להשתמש בממרח קנוי
 עם בולגרית מפוררת (ואז לא שמה גבינה קשה אחרת).
אחרי  הנ"ל מנפים פנימה 1.5 כוסות קמח תופח
ומערבבים ערבוב קל בלבד. 
הבלילה לא צריכה להיות אחידה וערבוב יתר הורס את המרקם.
מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס/מיני מאפינס
(הכמות הזו מתאימה לכ- 12 מאפינס גדולים),
 ואופים כ25 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות.

את המתכון הביאה הססנית מהפרדס




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה