יום ראשון, 26 באפריל 2015

עוגת גבינה גבוהה וקלילה

נתקלתי במתכון הזה כשחיפשתי שוב מתכון חדש
אופן הכנת העוגה עורר את סקרנותי
וכך מיהרתי לי למרכול לרכוש 
גבינת שמנת -והרבה




חומרים לתבנית של 28 ס"מ:

בצק:
100 גרם חמאה
70 גרם סוכר 
2 שקיות סוכר וניל
1 חלמון
140 גרם (1 כוס) קמח

למילוי גבינה:
4 ביצים
3 חלמונים
50 גרם קמח
1300 גרם גבינת שמנת 
90 גרם שמנת מתוקה
330 גרם סוכר
4 שקיות סוכר וניל
קליפת תפוז מגורדת


אופן ההכנה:

 מכינים את בצק העוגה:

מערבבים במערבל מזון חמאה, סוכר וסוכר וניל עד לקבלת תערובת תפוחה.

מוסיפים לתערובת חלמון, קמח ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.

 מחממים תנור ל-150 מעלות.

 משטחים את הבצק לעובי סנטימטר בתחתית התבנית ומכניסים למקרר לשעה.




 מוציאים מהמקרר  מחוררים עם מזלג את הבצק ואופים בתנור כ-15 דקות.

מקציפים יחד במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר.

בזמן ההקצפה התערובת צריכה להכפיל את גודלה פי 4.

 לאחר קבלת גוון צהבהב מבריק, אוורירי וחלק 


מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הקמח ואח"כ את השמנת המתוקה.

 בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, קליפת התפוז המגורדת והסוכרים לתערובת אחידה.

 מקפלים את תערובת הביצים לתוך הגבינה 

ושופכים לתוך התבנית עם הבצק האפוי שהתקרר מעט.



 מחממים תנור ל-200 מעלות.

מכניסים את התבנית לתנור ואופים 10 דקות.

פותחים את התנור ומנמיכים את הטמפרטורה לחום של 140 מעלות.

 ממשיכים לאפות כשעה.

 משאירים בתנור עד צינון. מקררים.

מקציפים שמנת מתוקה עם 2 שקיות סוכר וניל לקצפת יציבה

מצפים את העוגה ושומרים בקירור





מקור: איתי אלמוג מקופי בר עם שינויים שלי

5 תגובות:

  1. המתכון אכן דומה למתכון של איתי אלמוג.
    יש שינוי גדול בעיקר בזמני האפיה.
    במתכון המקורי קצר בהרבה ובחום נמוך (100 מעלות ל 20 דקות, כאן שעה ב 140 מעלות).
    מה ההסבר לשינוי? האם יש לדעתך טעות במתכון המקורי?

    השבמחק
    תשובות
    1. הזמן שצויין במתכון המקורי נראה לי לא מספיק לאפיית עוגת גבינה יציבה

      מחק
  2. "פותחים את התנור ומנמיכים את הטמפרטורה לחום של 140 מעלות" - משאירים את התנור פתוח למשך שעה? פתוח מעט או לרווחה? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. לא, ממש לא. היות והתחלת האפייה היא ב- 200 מעלות אני פותחת את התנור לדקה כדי שיתקרר מהר ויגיע ל - 140 מעלות

      מחק