יום רביעי, 8 באפריל 2015

פיצה לפסח

כמה מצהברייט אפשר כבר לאכול
אני משתדלת להכין סלטים מגוונים ויש גבינות
אבל
מגיעה שעת ארוחת הערב ואין משהו מעניין לאכול
כזה משביע
אז השבוע ניסיתי את המתכון לפיצה

וראה זה פלא, הבצק לא היה בטעם קניידלך אפוי
והרוטב והגבינה המגוררת היו נהדרים
יחד עם סלט ירקות וכולם היו מבסוטים



החומרים
1/2 1 כוסות קמח תפו"א
1 כוס קמח מצה
קמצוץ מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/3 כף אבקת סודה לשתיה
1 שקית אבקת אפייה
1  ביצה 
½2 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית,

אופן ההכנה

בקערה שמים את כל החומרים היבשים כולל התבלינים,  מערבבים.
להוסיף את השמן ולערבב
להרתיח את המים, להוסיף לקערה ולערבב היטב
להוסיף ביצה
לשמן תבנית תנור
בידיים משומנות לאסוף את העיסה מהקערה ולהניח בתבנית.
בעזרת הידיים לשטח  את העיסה.


למרוח מעל כמו בפיצה רגילה, קודם רסק עגבניות (2 רסק עגבניות, מעט סוכר, מלח,פלפל שחור,אבקת שום ובזיליקום יבש)
מעל -גבינ"צ מגוררת
תוספות -בצל סגול ועגבניות שרי  אדומות וצהובות עם בזיליקום קצוץ שהיו לי
לאפות בחום 180 מעלות (אפשר בטורבו) עד להשחמה של המילוי בערך 30 דקות.




השנה היה לי בבית קמח אחר לפסח
קמח תמי - ללא קטניות
אני מניחה שזו תערובת של קמח תפו"א עם קמח טפיוקה
בכל אופן ניסיתי להכין את הבצק עם הקמח הזה ויצא פיצוץ

וכך הולך המתכון לבצק:

4 ביצים להקציף 
+1/2 כוס שמן
להוסיף 3/4 כוס קמח מצה דק
3/4 כוס קמח תמי 
3/4 כפית מלח
כפית בזיליקום מעט פלפל שחור
חצי כפית אבקת אפיה
1/2 1 כוסות מים רותחים
לשטח בידיים משומנות על תבנית תנור גדולה משומנת
כעת הטריק
מתחילים באפיית הבסיס לבד


לאפות 170 מעלות 15 דקות. 

להוציא למרוח רוטב ( מעגבניות מרוסקות מתובלות) 



גבינצ וירקות. 
לאפות עוד 25  דקות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה