יום חמישי, 9 באפריל 2015

עוף בתנור עם תפו"א בטטה ובצל

פסח אצל האשכנזים הוא די מונוטוני
ביחוד אצל אלה שירקות הם לא הפריט האהוב עליהם בצלחת.
לכן, למרות החד גוניות במוצרים אפשר להשתולל בטעמים.

מה חשוב?
כשמכינים עוף התנור, חשוב להפגיש את העוף עם התבלינים 
לפחות כמה שעות לפני האפיה
הזמן הזה מאפשר ספיגה טובה של התיבול בעוף.


רכיבים:

4 כרעיים מחולקים

מרינדה:

2 כפות דבש
2 כפות שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1/3 כף פפריקה מעושנת
כפית שום כתוש
מלח, פלפל שחור

2 בצלים פרוסים לפרוסות עבות
3-4 תפו"א חתוכים
2-3 בטטות פרוסות

אופן ההכנה:

להכין את המרינדה ולערבב עם נתחי העוף -את זה אני עושה ערב קודם.

להניח בתבנית חסינת אש  את הירקות, לתבל במלח,פפריקה,אבקת שום ומעט מים ולערבב
כך שכל החתיכות יהיו מכוסות בתבלינים

להניח מעל את נתחי העוף כשהעור כלפי מטה
לאפות בחום 200 מעלות כ- 40 דקות
להפוך
להמשיך באפיה עוד כחצי שעה






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה