יום רביעי, 27 במאי 2015

ניוקי מוקפצים עם ירקות

אני יודעת שאין כמו ניוקי שהוכנו בבית
אבל לפעמים רוצים משהו מהר,כאן ועכשיו
ובמחשבה שניה ניוקי HOME MADE לא ישרדו את כל ההקפצות
מבלי להמעך ולאבד את הצורה
חושבת שהניוקי בואקום ממש נולדו לסוג התבשילים הללו


רכיבים:

1 חב' ניוקי בואקום, אין צורך בבישול מוקדם

2 בצלים סגולים חתוכים לשמיניות

כפית שום כתוש

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

2 כוסות אפונה קפואה חלוטה במים רותחים

3 גבעולי בזיליקום

1/4 כוס יין לבן יבש

1/4 כוס מים

מלח,פלפל שחור מעט אבקת מרק בטעם עוף


אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן בווק

מתחילים להזהיב את שמיניות הבצל הסגול, כשמזהיב מוסיפים את השום הכתוש לדקה

מוסיפים את הפטריות הפרוסות ל-5 דקות תוך הקפצה

מוסיפים את האפונה והניוקי

מערבבים





מוסיפים את הנוזלים והתיבול

מערבבים כ- 10 דקות

לבסוף מוסיפים את עלי הבזיליקום חתוכים לפיסות גדולות

עוד 2-3 דקות

והעונג מוכן





ואפשר גם אחרת...

איך לא?

התחלתי גם פה עם פלחי בצל סגול אחד
הוספתי בטטה אחת חתוכה לקוביות קטנות וטיגנתי עד שהקוביות החלו להשחים
הוספתי 2 זוקיני חצויים לאורכם ופרוסים
הקפצתי עוד 5 דקות
הוספתי 6 פטריות ירדן קרועות לרצועות דקות ו10 עלי בזיליקום קצוצים
עוד עירבוב
תיבלתי במלח,מעט אבקת מרק בטעם עוף ו- 2/3 כוס מים
כשהכל רתח הוספתי את הניוקי
לערבב ולתת לניוקי להתבשל ברוטב שנוצר במחבת
כ- 5 דקות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה