יום רביעי, 3 ביוני 2015

סלט עדשים ובטטה

כשרקחתי את הסלט הזה
חשבתי על הצמחונים שבחבורה...
עדשים זה בריא, יש חלבון וגם פחמימות
תחליף נהדר לבשר
וסלט כזה משביע מאוד



רכיבים:

1 כוס עדשים ירוקים 

2 בטטה בינונית מקולפת וחתוכה לחתיכות קטנטנות

1 כף שמן 

1 כוס עגבניות שרי בצבעים שונים חצויות 

2 -3 בצלים ירוקים חתוכים  באלכסון

ויניגרט:

1/2 2 כפות חומץ 

1 כף מיץ לימון 

1/2 1 כפות חרדל, רצוי דיז'ון

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור לפי הטעם


אופן ההכנה:

מבשלים את העדשים במים מומלחים קלות עד לריכוך ומסננים.

מכינים את הווינגרט ע"י שיקשוק כל החומרים ביחד . 

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מחממים את השמן  ומטגנים את קוביות הבטטה עד שהן משחימות קלות.

מוציאים ושמים על נייר סופג. 

מוסיפים לעדשים ביחד עם העגבניות.

יוצקים למעלה את הרוטב, מוסיפים את הבצלים הירוקים ומערבבים בעדינות.
  



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה