יום רביעי, 10 ביוני 2015

תפריט סעודת שבת


יש מסורת ויש לא
בבתים מסוימים נמצא את אותה סעודה פחות או יותר,בכל שבת
חורף קיץ ממש לא משנה 
ולא שזה רע, למי שמבשל זה נהדר, רשימת הקניות אף היא פשוטה יותר להכנה
עובדים במוד של טייס אוטומטי 
ולבני הבית יש טעם של בית - אוכל של אמא, לחזור אליו גם אחרי שנים 
אז יש לזה יתרונות,אבל
לפעמים, כמו שקורה אצלנו
זאת אני שמשתעממת מהטעמים
ומחפשת אתגרים חדשים.
מפה ומשם יש מתכונים שהתקבעו וכיף לחזור אליהם -וזה הכי קרוב לטעם של בית
וכל השאר זה חיפוש מתמיד
כשאני מתכוננת לשבת, החלק המאתגר עבורי הוא תכנון התפריט
כי מתכונים יש לי לרוב ותמיד אפשר לקושש מתכונים חדשים
או לשנות את אלה המוכרים
הקונץ הוא לדעת לשלב את הטעמים
שלא יחזרו על עצמם אותם הרכיבים במנות השונות
שיהיה טעים ושכל סועד ימצא מה לאכול
וזה לא  כל כך פשוט, יש לעיתים את אלה המוגבלים
ויש גם את אלה המגבילים את עצמם ואחרים פשוט לא אוהבים רכיב זה או אחר
בקיצור סוף מעשה במחשבה תחילה

היות ואנחנו מצויים עכשיו בתחילת הקיץ, סעודות שישי בערב המאוחרות
מכתיבות אצלנו תפריט פרווה עד חלבי והסעודה ביום היא בשרית

אז מה יהיה לנו השבת:

על השולחן סלטי הבית ומגוון ממרחים 
הפעם בחרתי בסלט עגבניות שרי, סלט מלפפונים
ממרח עגבניות מיובשות וממרח פלפלים קלויים

פלפלים קלויים, זה רק נשמע מסובך:

השתמשתי בצנצנת פלפלים קלויים בתחמיץ, הוצאתי מהנוזל, יבשתי היטב על נייר סופג
ולמעבד המזון בתוספת שמן זית ושמן קנולה, 2 כפות חומץ בלסמי, מעט מלח ושום כתוש
טחנתי למחית חלקה





רוטב פטריות הכי קל שיש

בסיר מזהיבים בשמן כפית שום כתוש
מוסיפים 1/2 קופסת פטריות משומרות פרוסות
מטגנים 2-3 דקות
מוסיפים 2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות
מערבבים 
קמצוץ מלח ורבע כפית פפריקה מתוקה
מוסיפים כוס וחצי מים
מערבבים ומביאים לרתיחה
מבשלים כ- 5 דקות
מכבים את האש ובוזקים לסיר כף פטרוזיליה קצוצה




במנה העיקרית:

פילה אמנון אפויים ברוטב עגבניות




בלווית קוסקוס ותבשיל ירקות



קצת רבעי תפו"א אפויים בשמן זית ואבקת מרק בצל



במתכון המצורף הכנתי מהבלילה מאפינס 

הפעם השתמשתי בקישואים שהיו לי, 

חתכתי לקוביות קטנות והזהבתי במחבת על אש גדולה

כשהקישואים התקררו הוספתי לבלילה

חילקתי לשתי תבניות אינגליש קייק 

בזקתי מעט גבינה צהובה מגוררת מעל ולתנור.

לקינוח

עוגת גבינה טריקולד קפואה וקפה למי שהיה מעוניין.


ארוחת הבוקר היא הארוחה החביבה עלי

כוללת לרוב ירקות, דגים מעושנים ומלוחים

ממרחים

לחמניות ו/או קרקרים

וגולת הכותרת עוגת הגבינה

ובכל שבת עוגה אחרת, למרות שיש כמה מתכונים שאני אוהבת לחזור אליהם.

השבת -עוגת גבינה עם שמנת חמוצה


בשבת בצהריים פתחנו בסלטים 

חלק קנויים וחלק ביתיים


אמפנדות



 בהמשך חזה עוף בעגבניות ופטריות על מצע פסטה טליאטלי 


מאפינס ברוקולי ומאפינס אפונה וגזר 


ירקות אפויים -אנטיפסטי



לקינוח -עוגת קומפוט זו אחת הדרכים החינניות שלי לשימוש 




בכל פירות הקיץ שנותרו במקרר וכבר לא מאוד יפים להגשה

ניתן גם לפרוס את העוגה ולשמור במקפיא .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה