יום רביעי, 24 ביוני 2015

ארוחה בתבנית -פרגיות פתיתים וירקות

אני חסידה של המנות מהירות ההכנה שכוללות בתוכן כבר
את כל רכיבי הארוחה
כל שצריך להוסיף זה סלט או שניים וכמובן קינוח.
ויש לנו כאן עוד מנה נהדרת, קלה להכנה, מתאימה לימות הקיץ 
כשלא ממש רוצים להכנס למטבח
אבל מי שואל? 
יש פיות רעבים להאכיל



הרכיבים :
1 ק"ג פרגיות מחולקות ל2-3
1/2  כוס שמן זית
3  בצלים קצוצים
2  גבעולי סלרי קצוצים
1 גדושה שום כתוש
3  כוסות פתיתים 
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1  כף ראס אל־חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
2  עלי דפנה
1  ליטר מים וארבע כפיות אבקת מרק עוף
1  כוס אפונה וגזר קפואים


אופן ההכנה:
מתבלים את הפרגיות במלח,פלפל שחור וחצי כפית מהתבלין ראס אל חנות
מניחים לכמה שעות עד לילה לספוג טעמים במקרר


מחממים שמן זית במחבת  ומשחימים את נתחי הפרגית.  


מוציאים  בעזרת כף מחוררת.
ומעבירים לתבנית חסינת אש
מפזרים כוס אפונה וגזר קפואים


 מוסיפים לסיר את הבצלים, ומזהיבים מוסיפים את הסלרי והשום




ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים.

מוסיפים פתיתים, ראס אל־חנות ועלי דפנה ומטגנים עוד מספר דקות.


מעבירים את תכולת המחבת לתבנית חסינת האש
עירבוב קל
מוסיפים את הנוזלים והתיבול


מכסים ואופים שעה וחצי בחום 180 מעלות


המתכון מעל השולחן עם התאמות שלי 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה