יום ראשון, 28 ביוני 2015

נמסיס -עוגת שוקולד חלומית

אי אפשר ארוחה חגיגית בלי קינוח
והקינוח הזה, עם כל כך מעט הרכיבים שבו
מתאים לאנינים הממהרים
שוקולד לכולם יש בבית, את החמאה המרתי לשמן מטעמי בריאות וכשרות
כך שלא צריכה להיות בעיה לרקוח את המנה ממש ברגע

מתקבלת עוגה עשירה בטעמה, משהו כמו טראפל אפוי וקטיפתי

מתאימה לשוקוהוליקים -  מהמפורסמות בעולם,
הכי מבוקשת במסעדת "ריבר קפה" שבלונדון. 
המתכון המקורי נלקח מתוך ספר המסעדה

תטעמו  ותתמכרו




תבנית עגולה, ח"פ עגולה, בקוטר 25 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה .

חומרים:

350 גרם שוקולד 70%, שבור
225 גרם שמן
5 ביצים
350 גרם (3/4 1 כוסות) סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) מים

אופן ההכנה

 מקציפים את הביצים עם 100 גרם סוכר (1/2 כוס), עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

 ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרו.
 ממיסים את שאר הסוכר בסיר עם חצי כוס מים,
ומבשלים כחמש דקות על אש נמוכה, עד שנוצר סירופ סוכר.

 מכבים את האש ויוצקים את השוקולד המומס לתוך הסירופ. 
מערבבים מעט ומצננים.

 מחברים בין תערובת השוקולד לביצים המוקצפות, עד שנוצר מרקם אחיד.

יוצקים את התערובת לתבנית האפייה
 ומכניסים לתוך תבנית גדולה עם מים.
 מעבירים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, ואופים כ-40 דקות.


בסוף האפייה משאירים את העוגה בתוך התנור הכבוי לעוד חצי שעה.




מעבירים את העוגה למקרר,
מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה


  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה