יום ראשון, 21 ביוני 2015

פאי קישואים כפרי


אז מי אמר שהתפוח לא נופל קרוב לעץ

הפעם , הסיניורית שלי ניצלה את ההזדמנות שאני לא במטבח

כדי להפיק את המאפה הנפלא הזה

את המתכון היא מצאה בבלוג "אז מה את עושה כל היום"

ואני ניצלתי את הצלחת המאפה כדי להעלות אותו (ברשותה) לבלוג



לבצק:
כוס ורבע קמח 
רבע כפית מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות ומקוררת שוב
רבע כוס שמנת חמוצה
2 כפיות מיץ לימון
רבע כוס מי קרח

למילוי:
שני קישואים או זוקיני בינוניים פרוסים לפרוסות של חצי ס"מ
שן שום כתושה בתוך כף וחצי שמן זית
חצי כוס ריקוטה
חצי כוס פרמז'ן מגורד
100 גרם פטה (אחוזי שומן לבחירתכם) ->אני משתמשת בפטה כבשים 5% 

לזיגוג:
ביצה טרופה
שומשום

הכנת הבצק:
במעבד מזון שמים קמח+מלח+חמאה 
מעבדים בפולסים קצרים עד שיש פרורים בגודל של אפונה
(לא לעבד יותר מידי)
מערבבים בקערה קטנה את השמנת+מיץ לימון+מים
מוסיפים למעבד מזון ושוב מעבדים רק עד שנוצר גוש בצק
יוצרים כדור, עוטפים בניילון ומקררים כשעה במקרר

בנתיים מכינים את המילוי:
מניחים את פרוסות הקישואים על מגבת נייר ומפזרים מעט מלח,
נותנים לפרוסות להזיע (והן מזיעות!) כחצי שעה.
מייבשים בעדינות במגבת נייר.

בקערה נפרדת מערבבים ריקוטה+פרמז'ן+פטה מפוררת
וגם כפית אחת מתערובת השום-שמן זית+פלפל שחור לפי הטעם

הרכבה
מחממים תנור ל180 מעלות
על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 30 ס"מ בערך
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה
מורחים את תערובת הגבינות במרכז ומשאירים שוליים של 5-6 ס"מ
מניחים את הקישואים בחפיפה במעגלים
מטפטפים מעל הקישואים את השמן זית-שום הנותר
סוגרים את הבצק על הקישואים בקיפולים גסים
מורחים ביצה במברשת סיליקון 
מפזרים שומשום


אופים 30-40 דקות עד ששולי הגאלט מזהיבים 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה