יום רביעי, 15 ביולי 2015

קישואים עגולים ממולאים בבורגול ועדשים

במסגרת החיפושים אחר תוספות טעימות ובריאות
התחלתי להשתמש בקטניות לרוב וגם בבורגול
השילוב הוא מצויין ובעיקר למי שמוותר על הבשר
וגם טעים לנו יותר

הקישואים העגולים שמצאתי במחלקת הירקות במרכול סגרו לי את המעגל לתוספת הנהדרת הזאת




7 קישואים עגולים

למילוי :


1/2 כוס בורגול

1/2 כוס עדשים חומות

בצל קצוץ

מלח פלפל לפי הטעם

חופן חמוציות

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מעט שמן לטיגון

לרוטב

1 רסק עגבניות קטן +מים

3-4 כפות שמן

תבלינים: מלח, מעט סוכר, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף, רכז רימונים

אופן ההכנה:

מסירים מהקישואים את החלק העליון  ומרוקנים את הקישואים מתוכן,



השתמשתי בכלי שמוציא כדורים והשארתי דפנות דקות למדיי.

משרים את הבורגול במשך שעה במים רותחים, מסננים מנוזלים.

את העדשים משרים במים במשך  30 דקות במים חמים, מסננים מנוזלים.




מטגנים בצל קצוץ במחבת עד שמזהיב יפה מוסיפים לו את הבורגול והעדשים.

מתבלים הכל במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

מוסיפים לתערובת הבורגול חמוציות , פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.



ממלאים את הקישואים העגולים במלית הבורגול  ומסדרים בתבנית בתבנית אפייה.



מכינים את הרוטב:

מערבבים בקערה רסק עגבניות עם שמן 3 כוסות מים ותבלינים.

שופכים את רוטב העגבניות על הקישואים הממולאים שבתבנית וביניהם.

מכסים את תבנית הקישואים ביריעת אלומיניום

ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך  45 דקות.

מסירים את הכיסוי מורידים טמפ' ל-170 מעלות 40 דקות נוספות.

הקישואים מתרככים אבל לא מידיי וזה מוכן





-- 

תגובה 1:

  1. מצויין
    אהבתי את הקישואים העגולים...הולך לעשות ממש עכשיו מהמתכון הזה שלך

    השבמחק