יום ראשון, 19 ביולי 2015

קיש גבינה, בזיליקום ועגבניות טריות

ושוב אני מתעצלת ומשתמשת בתוצרת של הסיניורית שלי.
 שמצאה את עצמה מלהטטת במטבח מבלי שאפריע לה

למזלי שתינו אוהבות מאפי גבינה, מלוחים,מתוקים, לא חשוב הסדר
וכך כשהגישה את הקיש המופלא הזה עם סלט העגבניות הצבעוני שליווה אותו
פשוט נרשמו גרגורי הנאה.

יופי של מנה קלילה קייצית ושווה
סוג של ארוחה בתבנית...






מבוסס על המתכון מהבלוג אז מה את עושה כל היום

רכיבים:


לבסיס:
200 גרם קרקרים מסוג לחמית
80 גרם חמאה מומסת
חלבון של ביצה (הלבן!)

למילוי:
250 גרם ריקוטה 5% לא מלוחה 
200 גרם גבינת סימפוניה 5% 
150 גרם גבינת קצ'קבל מגורדת
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם (אני שמתי כפית מלח וחצי כפית פלפל)
8 עלי בזיליקום גדולים וטריים קצוצים 


ל"סלט" עגבניות:
חצי קילו עגבניות שרי חתוכות לחצי
כף או שניים שמן זית איכותי וטעים
כפית חומץ בלסמי מצומצם (לא חובה)
שן שום כתושה
מלח ופלפל

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות
משמנים נייר אפיה ומניחים בתבנית (עדיף מתפרקת) בקוטר 20-22 ס"מ

שמים את הקרקרים במעבד מזון וטוחנים לאבקה
להוסיף את החמאה והחלבון ולהפעיל שוב לכמה שניות - עד שאחיד.

להניח את הפירורים בתבנית על נייר האפיה המשומן  ולהדק עם האצבעות
כולל דפנות, שימו לב שהפינה -החיבור בין הדופן לבסיס לא יהיה עבה מידיי
לשים את התבנית בפריזר עד שהמילוי מוכן

מערבבים את כל חומרי המילוי חוץ מעלי הבזיליקום
 עד לאחידות
מוסיפים את עלי הבזיליקום הקצוצים ומערבבים היטב
מניחים את המילוי על בסיס הקרקרים
אופים כ-30-40 דקות עד שהמילוי מתייצב

מקררים לגמרי לטמפרטורת החדר, וזוהי גם טמפרטורת ההגשה

לפני ההגשה מערבבים את כל חומרי סלט העגבניות, מסדרים על הקיש
ומגישים מיד






תגובה 1: