יום רביעי, 22 ביולי 2015

תפריט שבת קייצית

כמו שאמרו כבר לפני - סוף מעשה במחשבה תחילה
השבת מתחילה בשלישי עם שרבוטים בפנקס התפריטים
ולמען האמת, אחרי שהתפריט  רשום לי בפנקס
כולל הוראות הכנה ורכיבים מיוחדים שיש לקנות
המלאכה הופכת פשוטה למדיי
ומה הכי כיף? 
והכי כיף לסמן וי על כל מנה שהוכנה...

חשוב לציין כשמתכננים תפריט,לקחת בחשבון את מספר הסועדים,  
אם משתתפים ילדים, לנסות להכין מנה או שתיים פשוטות שינעמו גם לחיכם הבררני.
התפריטים שלי לרוב מתוכננים ל - 5-6 סועדים.,
 וכשמצטרפים עוד לסעודה אפשר פשוט להגדיל את הכמות
או את המגוון, ההחלטה תתקבל ע"פ הכרות עם הסועדים.




אז נתחיל:

בסעודת שישי בערב

נפתח בציזיקי -"מרק" יוגורט קר עם מלפפונים ושום, אפשר להגיש כמנה אישית לטעימה





וכמובן מבחר מסלטי הבית

נמשיך עם מאפה דג סול











סלט חסה ברוטב וינגרט

אני אוהבת להשתמש בכמה סוגי חסה, לעיתים מוסיפה עלי בייבי

תלתלי גזר

טבעות בצל סגול או עירית

הרוטב האהוב עלי:

2/3 כוס שמן 
1/3 כוס  חומץ (אפשר להמיר חלק מהכמות בחומץ בלסמי)
2 כפות מיץ לימון 
כפית מלח 
1 כף דבש 
1/2 כפית פלפל שחור 
כפית חרדל דיז´ון

2-3 שיני שום כתושות

הרוטב נשמר יופי במקרר 






בבוקר נהנה מעוגת גבינה מנוקדת בשוקולד לצד כוס הקפה


לא יותר מידיי , כדי שנהיה רעבים לארוחת הצהריים

לפתיח של סעודת הצהריים כדאי להכין פיתות,  למרות שאפשר לנגב את החומוס גם עם פרוסות חלה
נפתח במנת חומוס עם תבשיל בשר טחון פקנטי ולצידו סלט ירקות

סלט הירקות די פשוט

לרוב יכיל עגבניות, מלפפונים,חסה,תירס,בצל סגול ולבבות דקל פרוסים 

התיבול: מלח,פלפל שחור מיץ לימון ושמן










מגש פירות טריים גם יכול להתווסף לקינוח


תגובה 1: