יום ראשון, 26 ביולי 2015

שטרודל תפוחים PULL APART

אם לא שוקולד אז תפוחים בקינוח שלי
אוהבת אותם בכל צורה, חמים,קרים,בחושים שיכורים.

טוב, לא תמצאו פה מתכון לשטרודל המסורתי אלא סוג של וריאציה

בחרתי להשתמש בעלי סיגר במקום בבצק עלים/פילאס או פילו
את מילוי התפוחים בישמתי בשארית הרום השווה שנותר בבקבוק
הקינוח הוגש בטמפרטורת החדר עם הרבה אבקת סוכר והיה נפלא

רכיבים:

8 תפוחים קלופים, מגולענים ומחולקים לשמיניות
3/4 כוס סוכר
סרט מקליפת לימון
מקל קינמון
25 גר' מחמאה
1/4 כוס רום


עלי סיגר מופשרים

אופן ההכנה:

מקרמלים קלות את הסוכר במחבת רחבה
מוסיפים את התפוחים, סרט קליפת הלימון ומקל הקינמון
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים
מוסיפים 1/4 כוס רום (משקה לא תמצית).
מאדים עוד 2 דקות ומכבים את האש


מקררים

מניחים לאורך עלה סיגר פס של מילוי, מגלגלים כמו בלינצ'ס



ואח"כ מגלגלים את הגלילה סביב עצמה -כמו שבלול
מניחים בתבנית



כך יוצרים שבלולים מכל עלי הסיגר
מתיזים מעט שמן ואבקת סוכר

אופים כ- 30 דקות בחום 180 מעלות.



לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר בשפע




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה