יום ראשון, 2 באוגוסט 2015

קסטה קרמל

עודפי ממרח לוטוס ועצלנות לשמה היו מעורבים במוטיבציה לקינוח הזה
טוב וגם האופציה למלא את המקפיא בקינוח קפוא
תמיד טוב שיש כאלה.


רכיבים:

 20 בסקוויטים פתי בר, מקפידה לקנות את של גטניו, 
למה? כי אין אחרים טעימים יותר!
4-5 כפות ממרח לוטוס חלק

2 שמנת צמחית השף הלבן

4-5 כפות ממרח לוטוס קראנצ'י
2 כפיות קפה נמס מומס במעט מים
3 כפות ליקר קפה


מתחילים עם הבסקויטים

מחממים שמנת צמחית אחת עם ממרח הלוטוס החלק, 
מערבבים לקבלת בלילה חלקה
טובלים את הבסקויטים ומניחים על רשת להתמצקות/יבוש

כשכל הבסקויטים עברו אמבטיה בממרח הלוטוס מאפסנים אותם במקרר לשעתיים
שימו לב: זה לא נהיה ממש מוצק

מילוי:

מקציפים את השמנת הצמחית השניה, 
כשהקצפת נוקשה מוסיפים את הממרח הקרנצ'י קפה וליקר קפה
כעת מעבירים את הקציפה לשקית זילוף

מוציאים את הביסקוויטים מהמקרר, מסדרים בתבנית מצופה בנייר אפיה,
מזלפים על כל בסקויט בנפרד שכבה יפה של מילוי

מכסים בביסקוויט נוסף ומחזירים למקפיא

כשכל הקונסטרוקציה מתייצבת אפשר להוציא ולהפריד, בעזרת סכין בין הקסטות

לעטר

שומרים במקפיא עד להגשה

כמובן שניתן להכין חלבי ולהמיר את הצמחית בשמנת מתוקה חלבית.




אפשר גם  להתפרע עם הציפוי 
להשתמש בשוקולד
לפי  200 גר' שוקולד לבן+ 20 גר' חמאת קקאו (מאפשר ציפוי נוקשה ולא דביק)
קצת צבע 

מניחים את הקסטות הקפואות על רשת
מטפטפים את הציפוי
וכשמתקשה מחזירים למקפיא





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה