יום ראשון, 9 באוגוסט 2015

עוגת דובדבנים ושוקולד לבן

דובדבנים

העונה כל כך קצרה והפירות כל כך טעימים ,

 כך שאני משתדלת למלא את המקפיא בעוגות דובדבנים 

כאשר שהם זמינים

או פשוט להקפיא אותם בסירופ סוכר

יש הבדל גדול לטובת  הדובדבנים המופשרים לאחר הקפאה בסירופ סוכר לבין אלו שנקנים בצנצנות

ולכן הסטוקים במקפיא.

(ההקפאה -בסירופ סוכר שמבושל ביחס 1:1 מים וסוכר,

את הדובדבנים מוסיפים כשהסירופ צונן ומקפיאים)

וכך אני עושה בהם שימוש כאשר הם לא זמינים בשווקים




רכיבים (תבנית עגולה בקוטר 26)

1/2 ק"ג דובדבנים מתוקים מגולענים (אפשר לגלען עם אותו מכשיר שמגלען זיתים)
4 כפות סוכר
2 כפות ברנדי

150 מ"ל שמן
150 גר' סוכר 
3 ביצים בגודל L
280 גר' קמח 
1 שקית אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
60 מ"ל רום לבן שזה 4 כפות
2 כפות מים
100 גר' שוקולד לבן קצוץ אני השתמשתי בשוקולד צ'יפס



אופן הכנה

לחמם תנור ל- 170 מעלות 

מעבירים את הדובדבנים לקערה , מוסיפים ארבע כפות סוכר ו- 2 כפות ברנדי ,

מערבבים היטב ומניחים בצד.

בקערת מערבל  עם וו גיטרה שמים שמן וסוכר ומערבלים במהירות בינונית למרקם אחיד.

מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבול במהירות בינונית.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים רום,מים,סוכר וניל

ולבסוף את הקמח בהדרגה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה

מוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ ומערבבים מעט. 

מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. מפזרים מעל את הדובדבנים.

את נוזל הדובדבנים שופכים בעזרת כף באופן שווה מעל תערובת העוגה ששמנו בתבנית.



מכניסים לתנור למשך 30 דקות .



תגובה 1: