יום רביעי, 26 באוגוסט 2015

פאי אפרסקים

הטארט הזה הולך יד ביד עם קינוח הסולרו הקפוא.
 אני מניחה שהטארט יכול להיות קינוח ללא כל תוספת, אבל
אין כמו עוגה וגלידה לקינוח, לא כך?




גם את המתכון לטארט הזה קיבלתי מלאה חברתי.

רכיבים לבצק:

2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
200 גר' מחמאה
1 ביצה
4 כפות מים קרים

מילוי:

1 קופסת שימורי אפרסקים 
3/4 כוס סוכר
כף מיץ לימון
2 כפת קמח

אופן ההכנה:

מכניסים למעבד המזון את הקמח, סוכר ומחמאה ומעבדים כך שמחמאה תיטמע בקמח
מוסיפים את הביצה והמים מעבדים עד לקבלת בצק
מכדרים לכדור ומקררים




מחלקים את הבצק לשני חלקים, חלק אחד יהיה מעט גדול יותר וישמש לריפוד תבנית עגולה בקוטר 26 כולל הדפנות
החלק השני יהיה הכיסוי

מרדדים את כדור הבצק לבסיס ומשטחים יפה בתבנית כולל הדפנות



מילוי:

מסננים את האפרסקים, חותכים כל מחצית ל-4 חלקים, מוסיפים את שאר הרכיבים 
מערבבים בזהירות


מניחים על הבסיס


מרדדים את כדור הבצק הנותר
מניחים בזהירות ע"פ המילוי


אופים בחום 180 מעלות כ- 45 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה
בוזקים אבקת סוכר ומגישים קר.





2 תגובות: