יום רביעי, 16 בספטמבר 2015

ערב יום כיפור -סעודה מפסקת

ההכנות לקראת יום הצום הן קפדניות
כבר שלושה ימים לפני הצום מתחיל משטר שתיה מוגברת
מצאתי שזה הדבר הנכון לעשותו
כך מגיעים לצום כשהגוף רווי בנוזלים
בעניין הקפה, אני מניחה שמי ששותה הרבה כוסות
כדאי לו להפחית בשבוע שלפני הצום
אני, על כוס הקפה האחת של הבוקר לא מוותרת.

צום צום, אבל בסוף יוצא שאני מכינה המון אוכל

וזה לא כולל את ארוחת הבוקר שנאכלת תוך כדי הכנות.

אני חושבת שתפריט הסעודות בערב יו"כ הן פחות או יותר הדבר הקבוע ביותר

שיש לי, מכנה משותף של המאכלים האהובים על בני הבית
וגם שיהיה קל לעיכול ולא יעורר צמא.

בערב יום כיפור אנחנו נוהגים לאכול שתי ארוחות בשריות
אחת קרוב לשעת הצהריים והשניה סמוך לצום
כאשר ארוחת הצהריים היא ארוחה גדולה יותר.
בעבר נהגתי לבשל במרק את נתחי העוף
להוסיף רוטב עגבניות מתקתק
והרי לנו מנה עיקרית קלה לעיכול
אממה ברגע שהצוות עמד על דעתו והודיע "עוף מכובס לא בבית ספרנו"
נאלצתי לחפש עיקרית חדשה,מקובלת יותר.

הסעודה לפני הצום קלילה יותר
ותכלול מנת חלבון, פחמימה ונוזלים -לרוב כמרק עוף צח
ולקינוח ענבים -סוכר שמתפרק לאט ונותן תחושת שובע לאורך זמן


ארוחת הצהריים:

גפילטע פיש או בלינצ'ס ברוטב פטריות

שניצלים טריים

תמיד יהיה סלט ירקות  - עגבניות ומלפפונים הם בקונצנזוס


את השניצלים אני טובלת מבעוד יום בביצים טרופות עם חרדל דיז'ון


מלח ופלפל שחור


לפני הטיגון מצפה בפירורי לחם מוזהבים עם קצת אבקת שום (כך זה יוצא הכי קראנצ'י)





ומה הכי טעים בכל עניין השניצלים?
עוד כילדה הייתי מכרכרת סביב אימי כשטיגנה שניצלים 
לבדוק אם בסוף יהיה איזה בוֹדָג לנישנושים
מה זה בודג?
פשוט, 
הרי אוכל לא זורקים...
פשוט מערבבים יחד את שאריות הביצים הטרופות והפירורים ששימשו לטבילת נתחי החזה עוף
מחכים קצת, פרורי הלחם סופגים את הנוזלים
אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה וגם בצל מטוגן, אבל כל היופי פה זה הפשטות
לפעמים צריך להוסיף נוזלים העיקר שבסוף תתקבל בלילה
 שניתן להניח ממנה לביבות במחבת
וזהו
זה הכי טעים בכל השניצל
השניצל בלי העוף




ולעולם יהיו יותר מתנדבים לאכול מכמות הבודגים שיטוגנו 

תפו"א ובטטה אפויים בתיבול עדין על בצל קצוץ גס



ירקות מבושלים

לרוב קישואים מוקפצים עם בצל מתובלים קלות



סעודה מפסקת:

פסטה, הולכת הכי טוב עם הרוטב של הצלי וגם מתאימה בול ללפני הצום

ירקות מבושלים


ענבים ועוגת דבש למי שרוצה

עוגת דבש שאנחנו אוהבים:



אפשר להכין בתבנית שקעים כמאפיס
או
בשתי תבניות אינגליש קייק

1 1/2 כפיות אבקת קפה מעורב ב1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
6 כפות דבש
1/2 2  כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחונה
2 ביצים
1/4 כוס שמן
מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
מיץ מחצי תפוז

אופן ההכנה:

בקערה אחת לערבב את כל החומרים היבשים
בקערה שניה לערבב את כל החומרים הרטובים
לאחד את הקערות, לא לערבב יותר מידיי
לצקת לתבנית שקעים
לאפות 15 דקות בחום 170 מעלות
כשמכינים בתבנית אינגליש קייק
משך האפיה ארוך יותר



וכמובן כמיטב המסורת לפתן תפוחים עם פירות יבשים
ממחברת המתכונים של חמותי

רכיבים:

6  תפוחי עץ ירוקים, קלופים וחתוכים לשמיניות
אפשר לשלב עם  פרוסות תפוחים מיובשות 
100 גרם משמשים מיובשים 
100 גרם צימוקים לבנים מיובשים 
200 גרם שזיפים שחורים מיובשים ומגולענים 
5 כפות סוכר  (לטעום)
פרוסות לימון מנוקה מגלעינים עם הקליפה
מקל קינמון 
מים 
כמה ראשי ציפורן 


אופן ההכנה :

שמים את כל החומרים, חוץ ממיץ הלימון, בתוך סיר וממלאים מים כדי כיסוי ועוד.

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בלי מכסה בערך 20 דקות, 
או עד שכל הפירות מתנפחים ומתרככים .

לשפר תיבול- מתיקות,חמיצות,קינמון.


מניחים ללפתן להתקרר, טועמים . 




תגובה 1: