יום רביעי, 2 בספטמבר 2015

ארוחה לראש השנה לגמרי אחרת

ראש השנה, יומיים חג, ארוחות מסורתיות לרוב
 שלל מנות שמהוות סימנים לדברים הטובים שאנחנו מאחלים לעצמנו לקראת השנה החדשה
הרבה דבש וסוכר, 
אצלנו למשל  נהוג לא להגיש בסעודות החג סלטים וחמוצים למיניהם.

היות ו"אחר" הוא שמי השני ,
חשבתי שמנות מהמטבח האסיאתי
 יכולות להתאים לאחת מסעודות הצהריים, למשל.
מדובר במנות קלילות יחסית,גם מהירות הכנה
 שמתקבלות בברכה אחרי סעודות הערב העמוסות
ומה לעשות, כשצריך להכין כל כך הרבה לפעמים מחפשים קצת קיצורי דרך
 וגם בטעמים ניתן לשחק לכיוון המתקתק ולצאת טוב אצל כל חובבי המסורת




בחרתי לפתוח את הסעודה בוריאציה על נושא ספרינג רול
אפשר כמובן להכין רולים במבצק סיגר, אבל יותר כיף והכי פשוט מדפי אורז
קל לתפעל וטעים לאכול
כדי שיהיה מעניין לחיך ניסיתי כמה מילויים

הראשון -ירקות פרוסים דק מוקפצים קלות, לאחר תיבול

רכיבים:

כפית שום כתוש
1/4 ראש כרוב לבן פרוס דק
1/4 ראש כרוב סגול פרוס דק
1 פלפל אדום פרוס דק
2 גזר מגורר דק
חופן נבטי חמניות

אופן ההכנה:

לחמם 2 כפות שמן בווק, להזהיב כפית שום כתוש
להוסיף את הירקות
לערבב קלות כ- 5 דקות
לתבל:
 ב-2 כפות רוטב סויה קיקומן
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כפית ג'ינג'ר
מעט מלח ופלפל שחור
להוסיף את הנבטים
עוד 2-3 דקות הקפצה
ולהסיר מהאש ,להעביר למסננת לקירור.





השני: 

1 בטטה חתוכה לפיסות באורך 2 ס"מ וברוחב 2 ס"מ
2 זוקיני חתוכים לפיסות כמו הבטטה

אופן ההכנה:

לתבל את קוביות הבטטה במלח ופפריקה מעושנת לטגן בשמן עמוק עד שמתרכך מעט, לסנן מהשמן ולהניח להתקרר.
לתבל את קוביות הזוקיני בשום כתוש ומעט מלח, לטגן בשמן עמוק 3-4 דקות תוך הקפצה, לסנן ולהניח להתקרר



השלישי:

4 צנוניות קטנות לפרוס דק דק
2 גזר לגרר על מגררת דקה
חופן נבטי חמניה
1/4 כרוב סגול פרוס דק

במילוי הזה  משתמשים כמות שהוא.



על מנת לרכך את דפי האורז יש להכין תבנית שתכיל בנוחות את דפי האורז ולמלאה במי ברז
להכין בסמוך משטח מכוסה במגבת מטבח נקיה

וכעת מתחילים:

מכניסים לבריכת המים 2 דפי אורז וממתינים כחצי דקה, אולי קצת יותר,
לא לתפוס אותי במילה, תרגישו שהדף מקבל גמישות,
 כזאת שמאפשרת את קיפולו, זה הזמן להוציא ולשטח על המגבת
כן, גם את הדף השני
כעת מניחים בסוף השליש הראשון של דף האורז ובאמצעו כף גדושה מהמילוי 
מקפלים משני הצדדים על המילוי ומגלגלים




כך מגלגלים כמה גלילות, מסדרים בתבנית חסינת אש מרססים בקצת שמן
אני אוהבת להעביר את הגלילות סיבוב בגריל, 
אפשר גם לטגן ואפשר לאכול גם ככה ואז אין צורך בשמן.
מחממים את התנור לחום 200 מעלות, בתוכנית טורבו גריל ואופים את הגלילות כ-5 דקות.


אפשר גם אחרת, במקום גלילות להכין שקיקים, למלא במילוי השני או השלישי
להכין "חוטי" קשירה מעירית שנטבלה במים רותחים ל - 10 שניות
לאסוף את קצוות הדף, לקשור עם העירית



גם את השקיקים אפשר להעביר אפיה קצרה

השקיקים והרולים ניתנים להכנה מראש ונשמרים היטב במקרר.

מגישים בלווית רוטב סויה, רוטב טריאקי  ורוטב צ'ילי מתוק




סטייק פרגית צלוי 

הפעם בחרתי במרינדה מתקתקה

עבור 2 ק"ג פרגיות, ששיפדתי קודם:

5 כפות סילאן
2 כפות שום כתוש
2 כפות חרדל
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפות סויה קיקומן
מיץ מחצי לימון
חצי כפית מלח

לערבב את חומרי המרינדה לצקת על נתחי העוף ולהניח במקרר ללילה, או לכמה שעות
לא כדאי לקצר או לדלג על השלב הזה, זה השלב שבו העוף קולט את הטעמים.



ההמשך היה באחריות האיש שהוא המומחה שלי לצליית שיפודים 

והמנגל הוא בכלל באחריותו.


אורז  נראה לי שאין צורך במתכון
מה כן?
הוספתי למי הבישול של כוס וחצי אורז
2 כפות סויה

ירקות מוקפצים

וברגע האחרון, בארוחות רבות משתתפים כשרוצים עוד תוספת
תפו"א בסגנון אסיאתי -יופי של מנה, בטעם ייחודי, שתשתלב בארוחה הזאת




לקינוח 

בחרתי קינוח מורכב, כזה שיתאים לקונספט

פנה קוטה בניחוח למון גראס וליים בלווית פיננסיר פיסטוק ודובדבן אמרנה ברוטב פסיפלורה.

פנה קוטה,מי לא יודע, מכינים משמנת מתוקה אבל כדי לקבל מנה פרווה בחרתי להכין מקרם קוקוס

אפשר גם לשלב עם שמנת צמחית השף הלבן.

רכיבים:

1 ליטר קרם קוקוס
3 גבעולי למון גראס
קליפה מחצי ליים
1/2 כוס סוכר

24 גר' ג'לטין
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

לצקת את המים על הג'לטין ולהניח לתפיחה
כ- 5-10 דקות
לחמם במיקרו לזמנים קצרים (30 שניות) עד שהנוזל הופך צלול
ולקרר
לא עובדים עם ג'לטין חם

להרתיח את קרם הקוקוס עם הסוכר,הלמון גראס וקליפת הליים, להניח להתקרר

להוסיף לג'לטין כמה כפות מהקרם קוקוס, לערבב, להוסיף את כל הג'לטין לקרם קוקוס, לערבב
לחלק לתבניות אישיות, אני השתמשתי בתבניות קטנות עגולות,
בכל תבנית בערך 75 מ"ל.

להעביר לקירור במקרר עד שמתמצק

פיננסייר:

רכיבים:

5 חלבונים
50 גר' סוכר
80 גר' שקדים טחונים
70 גר' קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
100 גר' שמן
10 מ"ל אמרטו
2 כפות מחית פיסטוק

דובדבני אמרנה

אופן ההכנה:

להקציף את החלבונים לקצף נוקשה עם הסוכר
לקפל לתוכם את יתר החומרים
את השמן להוסיף בסוף

לחלק לתבניות סיליקון אישיות משומנות, להניח בכל תבנית דובדבן


לאפות כ- 17 דקות בחום 170 מעלות.
להוציא רק כשהפיננסיירים קרים לגמרי.

רוטב פסיפלורה:

מחית פסיפלורה מ- 10 פירות
2 כפות סוכר
2 כפות ליקר תפוזים

אופן ההכנה:

לקרמל את הסוכר לצבע זהוב בהיר
להוסיף את מחית הפסיפלורה, להרתיח עד שכל הקרמל נמס להוסיף את הליקר ולקרר.

ההרכבה:

כל רכיבי המנה נשמרים במקרר עד לשעת ההגשה

להניח בצלחת את עיגול הפנה קוטה, מעל להניח פיננסיר ולצקת את הרוטב
אפשר לעטר עם פירות










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה