יום רביעי, 30 בספטמבר 2015

טארט דובדבנים על קרם שקדים וקראמבל

מגיע החודש הזה בשנה שבו השווקים מלאים בפרי האדום והמתוק הזה
ונכון, הכי טעים לאכול כשזה טרי ומלא עסיס אדום ומתוק, אבל הרי בעוד חודש הם כבר לא יהיו...
אבל יהיו גם יהיו אצלי במקפיא, בעוגות ובטארטים, כך שאפשר להנות מהם עוד קצת.

ומי שלא הספיק עם דובדבנים טריים, אפשר להכין גם עם אלה המשומרים
רק לסנן היטב




רכיבים:

קלתית:

100 גר' מחמאה
175 גר' (כוס ורבע) קמח
4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון
2-3 כפות מים קרים להוסיף לפי הצורך

קרם שקדים:

100 גר' אבקת שקדים
75 גר' מחמאה
75 גר' סוכר דמררה
1 כף קמח
1 ביצה
1-2 כפות ברנדי

דובדבנים:

3 כוסת דובדבנים מגולענים
2-3 כפות סוכר (לפי מתיקות הפרי)
1 כף מיץ לימון

קראמבל:

50 גר' מחמאה
50 גר' קמח
20 גר' אבקת שקדים או פרוסות שקדים
2 כפות סוכר דמררה

אופן ההכנה:

קלתית:

לשים בקערת מעבד המזון את הקמח סוכר  והמחמאה ולעבד עד שהמחמאה נטמעת בקמח
להוסיף את החלמון ותמצית הוניל, להמשיל לעבד
לה וסיף מים עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים
מוציאים מקערת המעבד ומאחדים ביד את גושי הבצק לכדור,
מרדדים בין שני דפי אפיה לעובי 1 ס"מ ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 
מכסים ומקררים כשעה.




אופים אפיה עיוורת  בחום 170 מעלות עד שמזהיב, מקררים




קרם שקדים:

מעבדים בקערת מעבד המזון את חומרי הקרם, יוצקים על תחתית הקלתית הקרה ומיישרים




דובדבנים:

מסדרים את הדובדבנים בצפיפות ע"פ הקרם




קראמבל:

מכניסים  את  חומרי הקראמבל  לקערת מעבד המזון ומעבדים 
עד לקבלת תערובת גושים בינוניים
מפזרים ע"פ הדובדבנים




אופים בחום 170 מעלות כ- 20 דקות, עד שהקרמבל מזהיב והקרם מתייצב

מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה