יום ראשון, 6 בספטמבר 2015

עוגיות קינמון אמריקאיות (Snickerdoodles)

על השיש במטבח יש לי צנצנת גדולה, כזאת של עוגיות
המצב המיטבי הוא שהצנצנת מלאה בעוגיות טעימות
וההגדרה לטעימות פשוטה למדיי
אם מפלס העוגיות יורד דרסטי תוך 3 ימים אזי
מדובר בעוגיות שניתן לחזור עליהן
ולא
עוברים למתכון חדש ואחר
במקרה הזה המפלס ירד תוך כמה שעות
מה שאומר שהעוגיות שוות
מאוד

מדובר בעוגיות קינמון מהזן הגדול והרך. יש להן קרום מעט קשה בחוץ ובפנים הן רכות וממכרות. 

(ל-30 עוגיות גדולות)

לבצק העוגיות:

200 גרם חמאה משובחת בטמפרטורת החדר
225 גרם סוכר לבן
50 גרם סוכר חום בהיר
ביצה בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
300 גרם קמח מנופה 
1/2 1 כפיות אבקת אפיה

לציפוי:

2 כפיות גדושות קינמון טחון
100 גרם סוכר לבן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.
בקערת המיקסר מקציפים את הסוכר והחמאה עד לתערובת חלקה, בערך חמש דקות ומוסיפים את הוניל ואת הביצה.

עדיף עם וו גיטרה.
את הקמח ואבקת האפייה מערבבים ומוסיפים לבלילה בשלש פעמים תוך כדי ערבוב של המיקסר.
בודקים שהבצק נוח לגלגול ולא דביק, אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.

מערבבים את הסוכר והקינמון בקערית

צרים כדורים קטנים, מגלגלים בקינמון והסוכר ומניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה

אופים  כ- 15 דקות
נראה רך, אבל מתייצב בקירור


המתכון מהאתר בייגלה עם מעט שינויים שלי

הסו שף בפעולה 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה