יום רביעי, 21 באוקטובר 2015

חזה עוף ממולא

 חזה עוף הוא נתח מצוי בכל מטבח, ושניצל הוא  ברירת המחדל ברוב הבתים
לא כך?
גם אצלנו שניצל הוא הבחירה הראשונה לארוחת צהריים, אבל לפעמים דרושה מנה חגיגית יותר
ושניצל ממולא יכול לענות על הדרישה.
את המנה הזאת אפשר להגיש בכמה אופנים
אפשר לתת לכל סועד גליל משלו, אפשר לחצות לשניים ולהניח על מצע עלים או תבשיל ירק מעניין
אפשר לחילופין לפרוס את חזה העוף ולהניח בצלחת מרכזית
כתוספת קטנה למנת בשר עיקרית

לא לוותר על חזה האווז המעושן כי עיקר הטעם ממנו

רכיבים:

8 נתחי חזה עוף משוטחים דק
200 גר' חזה אווז פרוס וקצוץ
2 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות
מלח,פלפל שחור

לציפוי:
2 ביצים טרופות בכוס מים
1 כפית חרדל
חצי כפית אבקת שום
חצי כפית מלח
1 פירורי לחם מוזהבים

אופן ההכנה:

לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את פרוסות הפטריות,
כשרוב המים מתאדים להוסיף את חזה האווז המעושן
להמשיך בטיגון עד שמתאדים כל הנוזלים
את המילוי כדאי לקרר, כך ניתן להיפטר מהשומן המיותר.

לתבל את נתחי החזה במלח ופלפל
להניח כף גדושה מהמילוי בקצה הנתח ולגלגל
לסגור עם קיסם
לטבול את הגלילה בביצים הטרופות 
ואח"כ בפירורי הלחם
לטגן בשמן חצי עמוק משני הצדדים
כשמוכן לשלוף בזהירות את הקיסם.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה