יום ראשון, 25 באוקטובר 2015

עוגת נקטרינות בחושה

לפעמים גם בתפריט סגור לשבת  יש תוספות בלתי מתוכננות
כך היה לנו השבת כשלאחר בדיקה וסריקת המקרר
הוצאו שש נקטרינות שאיך לומר.. ראו ימים טובים יותר
אני לא אוהבת לזרוק.. הן רק היו מקומטות
חשבתי שעם קצת משקה אוכל לרענן ולהנות מהן
אבל הייתי חייבת לראות אם יש משהו מיוחד שאוכל להכין מהנקטרינות
גיגול קצר הוביל אותי ל"בצק אלים" למתכון ממש דומה
כנראה שאין חדש תחת השמש
וכך הוכנה העוגה הבחושה, עם הנקטרינות לתפארת רשימת הקינוחים שלי
כמובן בגרסה פרווה


רכיבים:

200 גרם מחמאה רכה
3/4 1  כוסות סוכר
3 ביצים
1/2 2 כוסות קמח רגיל
1 כף אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
2 גביעים מעדן וניל אלפרו,פחות כף
קליפה מגוררת מלימון קטן אחד
מיץ מחצי  לימון 
5-6 נקטרינות גדולות
 רבע כוס ברנדי או גרנד מרניה או ליקר טעים אחר

אופן ההכנה:

לחתוך את הנקטרינות לקוביות ולערבב עם ברנדי ל-15 דקות
לסנן היטב ולערבב עם 1/4 כוס מהקמח

להקציף את המחמאה עם הסוכר, כשמתקבל קרם אוורירי להוסיף את הביצים, אחת אחת
לערבב את החומרים היבשים, 1/4 כוס מהקמח להפריש לערבוב עם הפירות
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף לסירוגין את הקמח ומעדן האלפרו
לבסוף להוסיף את קליפת הלימון והמיץ

לערבב לתוך הבלילה את קוביות הנקטרינות 
לשטח בתבנית ח"פ בגודל דף A4 משומנת או מרופדת בדף אפיה







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה